U mjesec dana svi niskopodni tramvaji će imati rampe za osobe s invaliditetom

U mjesec dana svi niskopodni tramvaji će imati rampe za osobe s invaliditetom

Posebne platforme koje će osobama s invaliditetom olakšavati ulazak u tramvaje, danas su ispred podružnice ZET-a na Remizi predstavili gradonačelnik Milan Bandić, djelatnici ZET-a i predstavnici osoba s invaliditetom.

»Sretan sam i ponosan jer smo našli rješenje da osobama s invaliditetom olakšamo kretanje«, istaknuo je gradonačelnik te je najavio da će u idućih mjesec dana biti postavljene platforme u sva 142 niskopodna tramvaja.

»Ugradnja platformi govori o ozbiljnosti našeg pristupa prema osobama s invaliditetom«, rekao je gradonačelnik te je dodao: Ovim stvaramo grad jednakih mogućnosti za sve građane.

Ljuba Žgela Romčević, voditeljica podružnice ZET-a je objasnila da za Zagreb i za osobe s invaliditetom ove platforme donose novu kvalitetu u prometovanju javnim prijevozom. »Ova platforma nije za potpuno samostalno korištenje zbog različitih visina stajališta. Tamo gdje su stajališta visoka, ulazak i izlazak iz tramvaja će se odvijati bez problema, a tamo gdje su niska, osobama s invaliditetom će pomagati vozači tramvaja ili sugrađani. Ovim se ujedno rasterećuje posebno organizirani prijevoz za osobe s invaliditetom«, dodala je voditeljica podružnice ZET-a. (zagreb.hr)