U Michelinovom vodiču 11 zagrebačkih restorana

U Michelinovom vodiču 11 zagrebačkih restorana

Roberto Mancuso, predsjednik uprave METRO-a – globalnog partnera Michelinovog vodiča u ponedjeljak je uručio Michelinovu plaketu chefu restorana Mano Hrvoju Nakiću.

U selekciju Michelinovog gastro vodiča za 2017. godinu i od sada posluju s prestižnom preporukom jednog od najznačajnijih vodiča restorana u svijetu slijedeći zagrebački restorani: Agava, Apetit City, Bistro Apetit, Boban, Dubravkin put, Gallo, Le Bistro Esplanade, Mano, Mundoaka, Takenoko i Zinfandel’s.

Priznanja Michelinovog vodiča, takozvane Michelinove tanjure tanjure zaslužila su 34 hrvatska restorana koji, prema ocjenama anonimnih inspektora, poslužuju dobru i jednostavnu hranu, dok je restoranu Monte iz Rovinja METRO uručio prvu i, za sada, jedinu Michelinovu zvjezdicu u Hrvatskoj.

»Jedanaest zagrebačkih restorana s preporukom Michelina dugogodišnji su partneri METRO-a s kojima dijelimo filozofiju i strast za kulinarskim savršenstvom i proizvodima vrhunske kvalitete. Iznimno nas raduje što su inspektori Michelina prepoznali njihovu kvalitetu i ponosni smo što nam je suradnja s Michelinovim vodičem omogućila da i na ovaj način bude dio uspjeha vrhunskih hrvatskih restorana i ugostitelja«, izjavio je Mancuso.

S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, Michelinov vodič danas preporučuje više od 20.000 restorana u 30 svjetskih zemalja. (zg-m)