U Meštrovićevom paviljonu otvorena izložba “Igra sporta i umjetnosti”

U Meštrovićevom paviljonu otvorena izložba “Igra sporta i umjetnosti”

(Foto: Juraj Vuglač)

„Igra sporta i umjetnosti”, kojom se najavljuje stalni postav Hrvatskog športskog muzeja otvorena je jučer, 6. veljače u Domu hrvatskih likovnih umjetnika (Meštrovićev paviljon).

Izložba je nastala u suradnji Hrvatskog športskog muzeja, Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba, a predstavlja opsežan izložbeni projekt, koji postaje mjesto susreta sporta, obrazovanja, kulture i umjetnosti, koji kroz dva dijela svjedočiti o povezanosti umjetnosti i sporta.

Na izložbi je predstavljen širok spektar izložaka – od muzejskih, koji spajaju tragove povijesti i pričaju priču o razvoju sporta, do umjetničkih djela koja komentiraju, opisuju osobna iskustva i govore o spoju mogućnosti različitih kreativnih igara sporta i umjetnosti.

Hrvatski športski muzej djeluje preko 70 godina u raznim ustrojstvenim oblicima, od 2003. godine kao nacionalna muzejska institucija pod okriljem Ministarstva kulture i sustavno prikuplja najvrjedniju nacionalnu baštinu iz područja hrvatskog sporta i tjelovježbe.

Tijekom trajanja izložbe, svake srijede u 17.30, organizirat će se stručno vodstvo kroz izložbu. Okupljanje za vodstvo je ispred Galerije Bačva Doma hrvatskih likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma 16, Zagreb. Vodstva su besplatna uz predočenje ulaznice.

Izložba ostaje otvorena do 22.ožujka 2020.

RADNO VRIJEME:

  • srijeda – petak 11 do 19h
  • subota i nedjelja 10 do 18h
  • ponedjeljkom, utorkom zatvoreno

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni