U Medulićevoj otvorena zvučna knjižnica za slijepe i slabovidne

U Medulićevoj otvorena zvučna knjižnica za slijepe i slabovidne

Snimanje zvučnih knjiga započelo je 2008. godine sa zvučnom Biblijom, klasičnim teološkim knjigama, da bi se postupno područje zanimanja proširilo i na suvremenu književnost i beletristiku

Gradonačelnik Milan Bandić u utorak je u Medulićevoj 16 otvorio zvučnu knjižnicu Čujem, vjerujem, vidim, namijenjenu slijepim i slabovidnim korisnicima te drugim osobama koje ne mogu čitati standardni crni tisak. Pritom je upravitelju i predsjedniku Upravnog odbora Zaklade Čujem, vjerujem, vidim Mirku Hrkaču zahvalio što je mnogima omogućio da im san postane java te najavio da od njega očekuje i nove projekte koje će Grad sa zadovoljstvom podržati.

»I inače na svakom koraku pratimo potrebe i projekte udruga osoba sa invaliditetom, a posebno ovako vrijedne«, naglasio je gradonačelnik Bandić.

»Ovaj prostor nama stvarno toliko vrijedi, u njemu su sva događanja, knjižnica, kao i susreti mladih s invaliditetom, radionice. Također, u zadnje vrijeme, svake subote se ovdje sastaju roditelji djece s teškoćama u razvoju. Najveće mi je zadovoljstvo što mogu pomoći drugima, ali sam ne mogu, tako da bez ove potpore gradonačelnika i Grada te drugih institucija ne bi mogli ništa napraviti«, rekao je upravitelj Hrkač.

Inače, ova knjižnica druga je takve vrste u Hrvatskoj, a kao projekt je predstavljena 15. listopada prošle godine na Međunarodni dan bijelog štapa. Snimanje zvučnih knjiga započelo je 2008. godine sa zvučnom Biblijom, klasičnim teološkim knjigama, da bi se postupno područje zanimanja proširilo i na suvremenu književnost i beletristiku, na knjige zdravstvene i medicinske tematike, na društveno-humanističke znanosti i modernu poeziju. Tijekom sedam godina, postupno se povećavao broj zaposlenika, širio se i osuvremenjivao prostor za rad i snimanje, a broj snimljenih knjiga do danas se popeo na 220 naslova.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni