U lipnju počinje gradnja osnovne škole u Hrvatskom Leskovcu

U lipnju počinje gradnja osnovne škole u Hrvatskom Leskovcu

Jedna od budućih najmodernijih škola, ukupnog kapaciteta za oko 320 učenika u 16 razrednih odjela pripadat će energetskom razredu A i njome će se uvelike rasteretiti škola u Brezovici koja će postati jednosmjenska

»Nakon 30 godina konačno su riješeni svi imovinsko pravni odnosi i na ljeto krećemo s gradnjom Osnovne škole u Hrvatskom Leskovcu«, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare koju je u Mjesnom odboru Hrvatski Leskovac održao zajedno s ravnateljem Osnovne škole Brezovica Ivanom Kostenjakom.

Na sastanku je rečeno da će se projekt vrijedan oko pet milijuna eura ostvariti do početka školske godine 2018./2019. za kada se očekuje završetak radova i dobivanje uporabne dozvole.

Gradonačelnik Bandić se svima zahvalio na strpljenju objasnivši da je 2000. došla ideja za gradnjom škole na tom području, 2014. je nadležni Ured pokrenuo aktivnosti vezane uz izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja (UPU) za gradnju škole koje su donesene 2016. Prošli mjesec ishođena je građevinska dozvola za izgradnju škole ukupne površine oko 5000m². Slijedi raspisivanje Natječaja za gradnju škole i početak radova u lipnju.

Jedna od budućih najmodernijih škola, ukupnog kapaciteta za oko 320 učenika u 16 razrednih odjela, sastojat će se od prizemlja i kata s dvodijelnom sportskom dvoranom i vanjskim prostorom. S obzirom na gradsku politiku smanjenja energetske potrošnje i primjene obnovljivih izvora energije, ova odgojno obrazovna ustanova pripadat će energetskom razredu A.

Zahvalivši se gradonačelniku Bandiću i Gradskoj upravi što su uložili veliki trud da se dođe ove faze, ravnatelj Kostenjak napomenuo je i kako će se samom izgradnjom škole u Hrvatskom Leskovcu uvelike rasteretiti i škola u Brezovici koja će time postati jednosmjenska ali i dobiti mogućnost upisa mališana u produženi boravak. (ZG-m)