U Lašćini počela gradnja Doma za starije

U Lašćini počela gradnja Doma za starije

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna napomenula je kako je objekt projektiran za smještaj 200 korisnika

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je položio temeljni kamen za novi gradski Dom za starije osobe, što će se modelom javno-privatnog partnerstva graditi na Lašćini. Bandić je kazao kako je na popisu stanovništva iz 2011. u Zagrebu bilo 136.000 ljudi starijih od 65 godina te je istaknuo kako je to znak da starimo kao nacija. Ocijenio je kako Zagreb sa svojih 34 domova za starije osobe dobro prati potrebe stanovništva starije životne dobi, ali i kako je je potrebno i dalje ulagati u infrastrukturu kako bi dostigli europski standard.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna napomenula je kako je objekt projektiran za smještaj 200 korisnika – 116 s pojačanom njegom i nadzorom te 24 korisnika oboljelih od Alzheimerove bolesti, dok ostatak čini stambeni dio koji će koristiti pokretne starije osobe. Izrazivši zadovoljstvo početkom gradnje, pročelnica je najavila da je u pripremi i gradnja Doma u Markuševcu te će se ovim tempom kroz nekoliko godina zasigurno ispuniti europska norma.

Objekt vrijedan 112 milijuna kuna trebao bi biti gotov krajem naredne godine, a prostirat će se na gotovo 8.000 četvornih metara. Izvođač radova je tvrtka Animus Primo, čiji je predstavnik Branislav Brizar bio na svečanosti polaganja kamena temeljca. (zagreb.hr /zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni