U kolovozu počinju radovi na denivelaciji rotora kod Remetinca?

U kolovozu počinju radovi na denivelaciji rotora kod Remetinca?

Kosor je ocijenio kako je dobra vijest za građane što dizanje cijena komunalnih usluga ne dolazi u obzir već će se uštede morati izvesti iz restrukturiranja, ako je potrebno i smanjenjem broja zaposlenih

„Očekujem prvi pošteni natječaj u povijesti za izbor Uprave zagrebačkog holdinga“ izjavio je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor na današnjoj konferenciji za novinare koju je sazvao kako bi iznio svoja očekivanja od Gradske uprave u 2015. godni.

Napomenuo je kako se do sada ime odabranog kandidata uvijek znalo unaprijed i kako neće prihvatiti osobu bude li ona izabrana političkim putem. Poručio je kako do lipnja ove godine na dnevnom redu Gradske skupštine također očekuje i izmjene i dopune urbanističkog plana Zagreba i Sesveta jer je glavni grad postao mjesto „gdje nema dizalica i gdje se ništa ne radi“. Upozorio je Gradski zavod za prostorno planiranje na činjenicu da građani i investitori čekaju.

Kosor je ocijenio kako je dobra vijest za građane što dizanje cijena komunalnih usluga ne dolazi u obzir već će se uštede morati izvesti iz restrukturiranja, ako je potrebno i smanjenjem broja zaposlenih. »Nužna je i reorganizacija javne nabave i razdvajanje ureda jer procesi ponekad traju i nekoliko mjeseci«, kaže Kosor.

Problem komunalnog otpada

Prema njegovim riječima dugogodišnji problem globalnog otpada mora se riješiti nabavom spremnika, odnosno kanti jer se ne može očekivati da će građani odvajati otpad bez njih. Uz to, potrebna je i hitna izrada studije izvodljivosti za minimalni kapacitet postrojenja i tehnologiju koja nije štetna za građane, što će se financirati iz sredstava EU fondova jer grad nema novaca te se više ne može zaduživati. »Zagreb ne smije postati regionalni centar za zbrinjavanje otpada za one koji žele izigrati hijerarhijski slijed zbrinjavanja«, smatra Kosor.

Od konkretnih planova očekuje početak radova na denivelaciji rotora Remetinec (Avenija Dubrovnik – Jadranska avenija) u kolovozu kao i završetak svih projekata za izgradnju žičare na Sljemenu. Naveo je kako je potrebno riješiti sve imovinsko – pravne odnose, zbog čega su planovi stali, pa ako je potrebno i izvlaštenjem zbog javnog interesa.

»U ovoj godini neće biti ni lokalnih izbora jer grad normalno funkcionira sa zamjenicom gradonačelnika, skupština je glavni element stabilnosti i najvažnije tijelo u gradu«, zaključio je Kosor.

I. Conjar

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni