U Klinča Selima otvorena nova osnovna škola

U Klinča Selima otvorena nova osnovna škola

„Uz vaše roditelje i obitelj, učitelji vam najviše pomažu da imate sretno djetinjstvo, da se razvijete u dobre i plemenite ljude. Prvi dan škole podsjeti me na mnoge prekrasne trenutke tijekom mojega školovanja. Uživajte u takvim trenucima“, rekla je Predsjednica

Novosagrađena osmogodišnja škola otvorena je u ponedjeljak u Klinča Selima. Simbolično, prvoga dana nove školske godine učinili su to zajedno predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, župan Stjepan Kožić, načelnik Općine Klinča Sela Miljenko Vučković i ravnatelj OŠ Klinča Sela Ivo Karača.

Gradnju škole zajedno su financirali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Zagrebačka županija i Općina Klinča Sela. Zajedno s opremom, investicija je vrijedna 25,6 milijuna kuna, od čega je Županija osigurala 12,5 milijuna.

Predsjednica Grabar Kitarović poručila je klinčaselskim osnovcima i njihovim roditeljima da je škola mjesto učenja, ali i odgoja, odrastanja i sazrijevanja.

„Uz vaše roditelje i obitelj, učitelji vam najviše pomažu da imate sretno djetinjstvo, da se razvijete u dobre i plemenite ljude. Prvi dan škole podsjeti me na mnoge prekrasne trenutke tijekom mojega školovanja. Uživajte u takvim trenucima, jer ona stara ‘od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba’, zaista vrijedi! No, to tek shvatite kada odrastete. Stoga, uživajte u svakom trenutku u ovim školskim prostorima“, rekla je Predsjednica dodavši da će u novim prostorijama klinčaselske škole biti lakše raditi, da će sada biti puno više prostora i vremena i za izvannastavne aktivnosti, iznimno bitne u razvoju učenika.

Predsjednica s osnovcimna na prvi dan školske godine
Predsjednica s osnovcimna na prvi dan školske godine

Prisutnima se obratio i župan Stjepan Kožić, rekavši da je već postala tradicija da se u županiji, s početkom nove školske godine, otvaraju novosagrađeni školski objekti.

“Ima prekrasno lice, ali joj fali naličje”

„U zadnjih 15 godina sagradili smo najviše škola i sportskih dvorana u Republici Hrvatskoj. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama tako i nastaviti. Potrebe su još uvijek velike. Želim da djeci ova škola bude drugi dom, da se ugodno osjećaju, da skupljaju petice koje će, siguran sam, u budućnosti znati iskoristiti. Znanje je ono što malu državu može dovesti do blagostanja“, rekao je župan.

Školu u Klinča Selima u nastavnoj 2016./2017. polazit će 430 učenika, odnosno zajedno s područnim odjeljenjima njih 493-je. U prvi razred krenulo je 65 prvašića. Ravnatelj Ivo Karača za svečanosti je rekao da se nada da će škola, u što skorije vrijeme, dobiti i sportsku dvoranu.

„Ova škola ‘ima prekrasno lice, ali fali joj naličje’, a to je sportska dvorana. Siguran sam da će to na umu imati svi oni koji obnašaju vlast i da ćemo se uskoro, pedesetak metara iza ove zgrade, svi zajedno naći i na otvorenju dvorane“, rekao je Karača.

Općinski načelnik Miljeko Vučković zahvalio je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Zagrebačkoj županiji na financiranju gradnje škole. „Uz ovu prekrasnu školu moramo sagraditi i sportsku dvoranu. Očekujem, i vjerujem da i u tome možemo računati na pomoć Ministarstva i Županije“, rekao je.

U svečanost se, video-linkom s otoka Iža, uključio i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, poručivši „gdje je škole, tu je život“. „Bez ulaganja u obrazovanje teško će biti i života“, rekao je ministar. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni