U KB Sveti Duh gradonačelnik Bandić posjetio prvorođene bebe u Novoj godini

U KB Sveti Duh gradonačelnik Bandić posjetio prvorođene bebe u Novoj godini

„Sretan sam kao malo dijete, a još ću biti sretniji kad Hrvatska shvati ono što radim dvanaest godina u Zagrebu, a to je da se ulaže u pronatalitetnu i populacijsku politiku“, istaknuo je gradonačelnik

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u utorak je na Novu godinu u rodilištu Kliničke bolnice Sveti duh posjetio rodilje i novorođenčad. Prvog dana Nove godine u ovom je rodilištu rođeno šestero beba, a svim rodiljama gradonačelnik je uručio prigodne poklone i ružu.

„Sretan sam kao malo dijete, a još ću biti sretniji kad Hrvatska shvati ono što radim dvanaest godina u Zagrebu, a to je da se ulaže u pronatalitetnu i populacijsku politiku“, istaknuo je gradonačelnik. Izrazio je zadovoljstvo što je u rodilištu KB Sveti Duh 2018. bilo 23 poroda više, odnosno rođeno je 2746 djece dok je 2017. rođeno njih 2723.

„To je jedan cijeli razred. Zamislite da taj trend prati Hrvatska. Onda ne bi svakih deset godina ostali bez dva grada veličine Karlovca, odnosno 70 tisuća ljudi. Zato ću sve učiniti ne kao gradonačelnik, jer sam u Zagrebu to već napravo, nego kao saborski zastupnik koji je šest puta bio izabran, a možda u 2019. godini uđem u Sabor, nikad se ne zna i s Klubom zastupnika Stranke rada i solidarnosti te predložim projekt roditelj-odgojitelj za cijelu Hrvatsku, kao što smo predložili prošle godine, a ove godine će zaživjeti besplatni udžbenici za osnovne škole“, rekao je Bandić.

Uvjeren je da će predsjednik Vlade Andrej Plenković i Vlada to prihvatiti kako bi za 7 do 8 godina konačno u Hrvatskoj bilo više rođenih nego umrlih.

„Ništa se ne može dogoditi preko noći, ali bez ozbiljnog pristupa stvarima nema ozbiljnog pomaka u ovoj zemlji. Znanje, obrazovanje, rad i zapošljavanje, solidarnost i zajedništvo su budućnost zemlje, ali sve to skupa pada u vodu ako ljudi nema“, poručio je Bandić.

Predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo KB Sveti Duh Berivoj Mišković je rekao kako je rodilište ove bolnice u posljednjih petnaestak godina na četvrtom mjestu u Hrvatskoj po broju poroda. Dodao je kako su u tijeku i radovi na proširenju rađaonice.

Među prvim bebama u 2019. godini je djevojčica Marina koja je rođena u 2:30 sati.

„Već imam sina, a Marinino rođenje mi je najbolji poklon za Novu godinu. Marina se trebala roditi za dva tjedna. Porod je bio malo duži, ali sve je dobro završilo. Suprug i sin su oduševljeni prinovom u obitelji “, rekla je za ZG-magazin Tajana Krsnik iz Zagreba.

Mlada mama Ivana Lepezić rodila je dječaka Vitu u 6:30 sati i oboje se osjećaju dobro.

„Porod je prošao u redu. Vito ima 50 centimetra i 3400 grama. Njegovo rođenje je poseban osjećaj za mene. Suprug i kćerka jedva čekaju da ga vide”, istaknula je mama Ivana.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni