U Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi otvorena izložba Paradise Now

U Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi otvorena izložba Paradise Now

Nakon dugo vremena  u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi otvorili su prozore kako bi izložili  radove mlade umjetnice Ivane Tkalčić Paradise Now_  bila je postavljena u neinterviranom prostoru te kako bi se zbog mnogih postojećih prozora, prostor salona proširio prema van.

 Paradise Now_  otvara se u srijedu. u 19 sati u ISO, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna. Nova izložba Ivane Tkalčić sastoji se od više prostornih instalacija koje obuhvaćaju video radove iz serije _New World i printeve na papiru i svili. U samo zadnjih godinu dana Tkalčić je sudjelovala na rezidencijama u pet europskih zemalja te je većina njezinih radova za Paradise Now_ nastala na pojednim rezidencijama.

“Digitalna slika trpi u svojem postojanju. Ako ju promatramo kao jedan od mnogih oblika energije, možemo vjerovati kako ona u želji za opstankom, jednom stvorena, ima mogućnost samoobjave u kontinuirano prisutnom putovanju u prostor/vrijeme dimenziji”.

Prema Hito Steyerl, “tendecija slabije slike apstrakciji, odnosno slika kao vizualna ideja na njezinom samom početku, ako je uopće i uspijemo dešifrirati, pokazat će nam ono rijetko, ono očito i ono nevjerojatno. Možda tu mogućnost možemo nazvati Rajem za digitalnu sliku”.

Za vrijeme trajanja izložbe autorica će voditi radionicu za učenike Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Izložba ostaje otvorena do 28.3. u radnom vremenu trajanja ISO-a. Program ISO-a podupiru Ministarstvo kulture i Grad Zagreb. (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni