U Ilici otvoren Centar za rehabilitaciju Zagreb

U Ilici otvoren Centar za rehabilitaciju Zagreb

U Centru će biti zaposleno 13 stručnih osoba, a djelovat će dva stručna tima u kojima su socijalni radnik, psiholog, rehabilitator i instruktor te reha-tehnolog, a prema potrebi će se angažirati i vanjski suradnici

U društvu Ljubice Lukačić iz ustanove URIHO i u nazočnosti ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića, zagrebački gradonačelnik otvorio je danas Centar za rehabilitaciju Zagreb. Centar je osnovan u partnerstvu Grada Zagreba i Republike Hrvatske, s ciljem pružanja pomoći osobama s invaliditetom u osposobljavanju za prikladan posao, u pronalaženju i zadržavanju odgovarajućeg zaposlenja kao i u profesionalnom razvoju.

Zagrebački gradonačelnik izrazio je zadovoljstvo otvaranjem ove ustanove za profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom, u suradnji s nadležnim ministarstvom, koja je prva takve vrste u Hrvatskoj.

Privremena ravnateljica Centra Damira Benc rekla je kako očekuje veliki broj korisnika u sljedećih par mjeseci.

Ministar Mrsić ocijenio je da je Centar rezultat dobre suradnje Ministarstva i Grada te dodao kako je Zagreb ionako uvijek prednjačio u profesionalnoj rehabilitaciji, a s ovime radi još jedan novi iskorak.

S osnivačkim udjelom od 60 Grad Zagreb je osigurao čak tri milijuna kuna za početak rada Centra te je na korištenje dao prostor u centru grada. Sjedište se nalazi u Ilici te se prostire na gotovo 280m2, od čega je većina prostora u prizemnoj zgradi i u potpunosti je prilagođeno osobama s invaliditetom. Očekuje se da će uskoro biti gotova i adaptacija dodatnog prostora u suterenu, za što su već osigurana novčana sredstva.

U Centru će biti zaposleno 13 stručnih osoba, a djelovat će dva stručna tima u kojima su socijalni radnik, psiholog, rehabilitator i instruktor te reha-tehnolog, dok će se, prema potrebi, angažirati i vanjski suradnici kao što su liječnik specijalist medicine rada, pedagozi za hrvatski jezik i matematiku i sl. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni