U Galeriji Modulor izložba radova umirovljenika i školaraca

U Galeriji Modulor izložba radova umirovljenika i školaraca

(Autorica naslovne slike: Ljubica Šebalj)

U Galeriji Modulor u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb u utorak 6. rujna bit će otvorena izložba polaznika likovnih programa Cekate-a. Riječ je o već tradicionalnoj izložbi na kojoj se predstavljaju radovi nastali na likovno-umjetničkim radionicama Centra.

Jedna od radionica koja se predstavlja je djelovala tijekom godine pod nazivom START-ART– za polaznike odrasle dobi i umirovljenike. U okviru radionice oni su učili gledati sve što nas okružuje drugim očima; kroz praktičan rad (crtanje, slikanje, modeliranje) te kroz organizirane obilaske izložbi dokazali da nikad nije kasno za početi živjeti i doživljavati umjetnost. Tu su radovi u najrazličitijim likovnim tehnikama, a raspon tema je zaista velik.

Izlažu: Ljubica Šebalj, Melita Petrović, Dubravka Trupković, Anica Nedeljković, Marija Franjić Jadranka Ćaleta, Marija Gregl, Nadja Miljković, Nada Valent.

Druga radionica pod nazivom MALA LIKOVNA AKADEMIJA predstavlja radove nastale na radionicama za uzrast od 13-16 god. Taj se program u Cekate-u provodi već četvrtu godinu. Uz stručno vodstvo djeca su savladala posebno osmišljen program – i za one koji su se htjeli pripremiti za srednje škole umjetničkog područja i za one nadarenije, koji žele svoje potencijale razviti do maksimuma.

U Cekate-u napominju da su program kreirali u skladu sa zaključkom da jedan sat tjedno u školi nije dostatan za razvoj mlade osobe kao vizualno osvještenog bića sa formiranim estetskim kriterijima. Nadaju se da će njihovi radovi izloženi ovom prilikom ići u prilog činjenici da je svako dodatno ulaganje u educiranje i razvoj likovnih vještina opravdano.

Izlažu: Montana Habazin, Bruna Barbaroša, Lorena Troha, Anja Cibula, Nina Barušić.

Otvorenje izložbe je u utorak 6. rujna u 19 sati, a ostaje otvorena do 30. rujna 2016. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni