U Gajnicama otvorena nova školska sportska dvorana

U Gajnicama otvorena nova školska sportska dvorana

(Foto: zagreb.hr)

U Gajnicama je u utorak otvorena novoizgrađena trodjelna sportska dvorana Osnovne škole Dragutina Domjanića. Uz nju otvorena je i rekonstruirana postojeća jednodijelna sportska dvorana.

Uz dvorane, uređena su i vanjska igrališta, parkiralište, te okoliš s javnom rasvjetom. Vrijednost projekta je gotovo 40 milijuna kuna bez PDV-a.

Dvorane je otvorio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je iskazao zadovoljstvo otvaranjem nove sportske dvorane nakon 40 godina te zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta.

»Osnovna škola Dragutina Domjanića s više od 1000 učenika jedna je od najvećih škola u Zagrebu, a ovom rekonstrukcijom kapaciteti sportske dvorane znatno su povećani«, istaknuo je gradonačelnik. Naglasio je kako će ovi objekti omogućiti odvijanje raznih sportskih aktivnosti, ne samo za potrebe izvođenja nastave, već i za potrebe šire društvene zajednice, odnosno stanovnika Gajnica.

Ravnateljica OŠ DragutinaDomjanića škole Karmen Hlad istaknula je kako umjesto dosadašnjih 278 m2 škola od sada ima na raspolaganju ukupno 4267,39 m2 sportske dvorane. Najavila je da će se u novoj sportskoj dvorani postizati sjajni rezultati u rekreativnom, ali i u profesionalnom sportu.

Škola je prve učenike primila 1969., a trenutno ju pohađa 1042 učenika u 44 razredna odjela. Nastava se odvija u 28 učionica, od čega je 14 specijaliziranih kabineta. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni