U Gajnicama otvorena izložba “Dijagonalno” Damira Facana-Grdiše

U Gajnicama otvorena izložba “Dijagonalno” Damira Facana-Grdiše

(Damir Facan-Grdiša i Sonja Švec Španjol / Foto: Zoran Pero Radaković)

U Galeriji Idealni grad u Centru za kulturu Susedgrad u Gajnicama sinoć je svečano otvorena samostalna izložba „Dijagonalno“ akademskog umjetnika Damira Facana-Grdiše.

Autor se predstavio selekcijom radova iz recentnog ciklusa „Dijagonalno“ od kojih su tri rada premijerno predstavljena javnosti upravo na ovoj izložbi, a svih osam radova je po prvi put predstavljeno u Zagrebu.

Na otvorenju je voditelj Galerije Idealni grad Vedran Markulin pozdravio sve prisutne te rekao kako mu je izuzetna čast i zadovoljstvo ugostiti ovako kvalitetnog umjetnika.

Kustosica izložbe, povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol istaknula je kako Damir Facan-Grdiša već godinama izaziva udivljenje oblikujući čudnovate kompozicije na površini papira velikih dimenzija u tradicionalnoj tehnici akvarela.

Pojasnila je kako autor uzima dva likovno, karakterno i značenjski posve suprotna motiva – more i grad – kao figurativna polazišta za oblikovanje vlastitog likovnog teksta.

Umjetnik Damir Facan-Grdiša zahvalio se organizatorima na odličnoj suradnji te posjetiteljima koji su se odazvali u doista velikom broju na otvorenje izložbe.

Izložba se može razgledati od 29.3. do 18.4.2023. godine. Radno vrijeme galerije je od 10,00 do 18,00 sati, a ulaz je slobodan.

Više o izložbi na: https://www.czkio-susedgrad.hr/?tip=clanak&id=1217

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni