U Gajnicama izložba slikara Zorana Kakše

U Gajnicama izložba slikara Zorana Kakše

U Galeriji “Idealni grad” u sklopu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Gajnice), u srijedu , 9. studenoga u 19 sati bit će otvorena samostalna izložba Sleeping memories akademskog umjetnika Zorana Kakše.

Umjetnik se predstavlja recentnim ciklusom radova izvedenih na intimnim formatima platna, ali i školskih naslona koje koristi kao podlogu za slojevite radove nastale u kombiniranoj tehnici putem kojih bilježi vlastita sjećanja.

Izložba ostaje otvorena do 25. studenog 2022.

Kustosica izložbe je povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol, a izložbu će otvoriti ravnateljica Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad Tea Bilić.

O izložbi kustosica Sonja Švec je zapisala: »Ciklus Sleeping memories predstavlja autorov povratak samome sebi tj. jedan dubok i misaon proces. Zoran Kakša ga intuitivno bilježi na manjim, intimnijim formatima. Oni nisu glasni, oni ne privlače pozornost na prvu, već suptilno pozivaju promatrača da im se približi i odvoji vrijeme za pomno upoznavanje sadržaja zabilježenih, interpretiranih i s ukazanim povjerenjem podijeljenih trenutaka iz bogatog, predanog i posvećenog života autora sa svim svojim usponima i padovima, ali i lekcijama – kako osobno usvojenim tako i nesebično prenesenim na buduće generacije.«

O autoru:

Zoran Kakša rođen je u Zagrebu 12. svibnja 1974. godine. Završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna 1993. godine, grafički odjel kod prof. M. Poljana. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti 2002. godine, na Nastavničkom odsjeku (grafika) u klasi prof. I. Šiška.

Radio je kao profesor likovne kulture u Samoboru te kao suradnik restaurator Hrvatskog restauratorskog zavoda. Radio je u “Umjetničkom staklarskom atelieru Staklić” gdje je naučio obradu stakla te izradu vitraja. Radi kao profesor likovne kulture u OŠ Matka Laginje u Zagrebu.

Imao je 145 samostalnih i 114 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član je HDLU-a, živi i radi u Zagrebu. (ZG-magazin) 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni