U Džamiji izložene najbolje domaće slike iz protekle dvije godine

U Džamiji izložene najbolje domaće slike iz protekle dvije godine

(Pavle Pavlović, Red Baron, 2019.)

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika, u zagrebačkoj džamiji sinoć je otvoreno peto Bijenale slikarstva, koje će trajati sve do 8. prosinca.

Kroz radove 45 umjetnika predstavljen je presjek istaknutog stvaralaštva hrvatske slikarske scene u posljednje dvije godine. Tradicionalno, u okviru Bijenala slikarstva ugošćuje se i izložba inozemnih autora kojom se, prema konceptu gostujućeg kustosa, predstavlja presjek slikarske scene jednog europskog grada. Ove godine ugošćuje se izložba The Leipzig Connection pod kustoskim konceptom Marka Gisbourna, koja otkriva bogatu raznolikost djela zaslužnih za međunarodni status četiri generacije važnih umjetnika iz Leipziga.

Prepoznavši sve veći broj umjetnika koji se izražavaju u mediju murala, prisutnih na brojnim javnim lokacijama te značaj i kvalitetu ostvarenih djela kao novitet u program ovogodišnjeg Bijenala uvedeno je predstavljene i ovog formata slikarskog izražavanja.

Također u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu u Galeriji Šira bit će predstavljeni najistaknutiji studentski radovi kao dio popratnog programa.

Bijenale slikarstva pokrenulo je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika 2011. godine s idejom predstavljanja trenutačnog stanja hrvatske slikarske scene izložbom koja predstavlja širok presjek likovnog stvaralaštva generacija koje je aktivno oblikuju. Bijenale prati razvoj i trenutačne dosege hrvatskog slikarstva, predstavljajući prepoznatljive nastupe i autore u zadnje dvije godine. Ovo je prilika da javnost na jednom mjestu upozna različite generacije, nasljeđa i poetike pojedinačnih autora.

Cijena ulaznica

20 kn za građanstvo

10 kn za učenike, studente i umirovljenike, uz predočenje važećih isprava;

10 kn za grupe (više od pet osoba; cijena po osobi)

10 kn za redovite članove nekih likovnih udruženja

Besplatno za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente Akademije likovnih umjetnosti i studente Filozofskog fakulteta smjera povijest umjetnosti ili etnologije i kulturne antropologije, uz predočenje važećih isprava.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni