U dvorani OŠ Ivana Filipovića održano sportsko natjecanje u kojem su svi bili pobjednici

U dvorani OŠ Ivana Filipovića održano sportsko natjecanje u kojem su svi bili pobjednici

 Prvo sportsko natjecanje u sklopu EU Projekta „Kreativne terapije u radu s djecom i odraslima s invaliditetom – aktivni i vidljivi u zajednici“ održano je u četvrtak u sportskoj dvorani Osnovne škole „Ivana Filipovića“ u Zagrebu.

Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb u suradnji s Dnevnim centrom za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom – Zagreb.

Pred punim i glasnim tribinama, u sportskom natjecanju sudjelovalo je 50 natjecatelja u pet šarenih ekipa koje su, osim po bojama dresova, bile šarolike po uzrastu, dobi te stupnjevima mogućnosti, kao što je to i zajednica u kojoj živimo.

„Zajednicu u malom“ kroz timove predstavljali su djeca, mladi, osobe s invaliditetom i umirovljenici. Snage u natjecanju odmjerili su učenici OŠ „Ivana Filipovića“, korisnici Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem, umirovljenici iz Doma za starije osobe Maksimir, polaznici Srednje policijske škole „Josip Jović“ te članice odbojkaškog kluba „Dinamo“ koje su činile studentice i srednjoškolke. Pobjednici natjecanja bili su svi.

Projekt vrijedan tri milijuna kuna

Sportsko natjecanje otvorila je izaslanica gradonačelnika Zagreba iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Sandra Čirkinagić.

„U ovom projektu vidim, u punom smislu te riječi, misiju Crvenog križa, a to je povezivanje mladih, učenika osnovnih i srednjih škola, studenata, naših korisnika, korisnika doma za starije, polaznika Policijske akademije…“, istaknuo je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petar Penava. Najavio je i dramsku predstavu koja će se u sklopu ovog Projekta održati u Lisinskom već u lipnju.

Uz učenike osnovnih i srednjih škola, studente, volontere, roditelje i skrbnike, ravnateljicu škole domaćina te organizatore i klaunicu, natjecanje su s tribina srčano bodrili i predstavnici centara za socijalnu skrb iz više zagrebačkih podružnica, domova za starije, Policijske akademije, zagrebačkih fakulteta i škola.

Cilj ovog gotovo tri milijuna kuna vrijednog projekta je povećati socijalnu uključenost i zapošljivost ranjivih skupina kako bi se potaknulo njihovo sudjelovanje u društvu, razvile i unaprijedile socijalne usluge i programi te interkulturalne usluge i aktivnosti u Zagrebu. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni