U Dugom Selu otvorena logopedska ambulanta Poliklinike SUVAG

U Dugom Selu otvorena logopedska ambulanta Poliklinike SUVAG

U ispostavi Doma zdravlja Zagrebačke županije u Dugom Selu u četvrtak je s radom započela logopedska ambulanta poliklinike SUVAG. Poliklinika, čiji je osnivač Grad Zagreb, slavi ove godine šest desetljeća svoga rada.

»Veliki broj djece i na dugoselskom području očekuje pomoć logopeda. Zahvaljujući dobroj suradnji sa SUVAG-om i Gradom Zagrebom u relativno kratkom roku smo dogovorili otvaranje ove ambulante. Sada u ispostavama našega Dom zdravlja imamo četiri ovakve ambulante«, rekao je župan Stjepan Kožić.

Dodao je kako postoji potreba i za otvaranjem novih te je »sigurno da će se to i dogoditi«.

U opremanje ambulante Županija je uložila 140.000 kuna, a Poliklinika SUVAG je osigurala dva logopeda, od kojih je jedan djelatnik Službe za logopedsku dijagnostiku i rehabilitaciju, a drugi Centra za ranu intervenciju i podršku u zajednici.

Svečanosti otvorenja ambulante prisustvovao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, kratko poručivši, posluživši se riječima jezikoslovca i teologa Jurja Križanića, da je zadaća svakoga i na svakom mjestu sveopće dobro.

Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja podsjetio je da je Zagrebačka županija jedina županija u RH koja nema svoju opću bolnicu, ali i rekao da to, zbog položaja županije i blizine Zagreba, nije ni potrebno.

»S Poliklinikom SUVAG, kojoj je osnivač Grad Zagreb, imamo odličnu suradnju; uz već postojeće ispostave u Velikoj Gorici, Zaprešiću i Samoboru danas otvaramo još jednu ambulantu«, kazao je Bergman. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni