U Dubrovniku će se održati najveća drvna konferencija u regiji

U Dubrovniku će se održati najveća drvna konferencija u regiji

 Adriatic Wood Days (AWD) naziv je međunarodne manifestacije posvećene preradi drva koja će se 4. do 9. listopada održati u Dubrovniku (Mlini, hoteli Astarea i Sheraton). Manifestacija se sastoji od šest tematski povezanih, ali programski odvojenih međunarodnih konferencija iz područja šumarstva, prerade drva, energije iz drva, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija.

Više od 500 sudionika, vodećih stručnjaka iz gospodarstva, znanosti, politike i medija tijekom šest dana će analizirati stanje u navedenim sektorima i tražiti optimalna rješenja za unaprjeđenje prilika. Cjelokupni karakter skupa i sudionika je izrazito međunarodni pa će osim sudionika iz Hrvatske i zemalja jugoistočne Europe u Dubrovnik stići mnogobrojni predstavnici europskih institucija i asocijacija iz Bruxellesa, vodeće sektorske tvrtke iz EU, kao i predstavnici sektora iz SAD-a, Rusije, Indije, Kine i drugih za sektor važnih zemalja.

Organizatori navode kako je AWD najveći i najsveobuhvatniji sektorski događaj u ovom dijelu Europe, a sudionici će usvojiti zaključke i predložiti preporuke donositeljima sektorskih politka na nacionalnoj, regionalnoj, europskoj i globalnoj razini. Predstavnici sektorskih tvrtki, njihovi vlasnici i menadžeri, dobit će uvid u tržišna kretanja i trendove u povezanim podsektorima.

AWD će osigurati interakciju nadležnih nacionalnih i EU službenika odgovornih za pripremu budućih politika i strategija te interesnih skupina, sektorskih asocijacija, klastera i nevladinog sektora, kako bi razmijenili korisne ideje i stručna mišljenja.

Skup će dati uvid u postojeću tehnološku opremljenost sektora i pružiti dobavljačima tehnologija i usluga mogućnost za predstavljanje inovativnih rješenja koja će povećati konkurentnost sektora.

AWD nudi i dvije radionice na temu budućnosti šumarstva u zemljama jugoistočne Europe te na temu uloge klastera u razvoju prerade drva i šumarstva, čime će se dodatno ojačati učinci šest programskih konferencija. Kroz mnogobrojne B2B sastanke ostvarit će se važni međunarodni sektorski i međusektorski kontakti i dogovoriti poslovne i projektne suradnje mnogobrojnih sudionika.

Hrvatski drvni klaster je glavni organizator i inicijator eventa, dok su suorganizatori i partneri vodeće obrazovne i istraživačke institucije iz Hrvatske, regije JIE i inozemstva: Forest Product Society iz SAD-a, Woodema – međunarodna organizacija za istraživanje i razvoj, AEBIOM – europsko udruženje biomase, Sveučilište u Bihaću, itd. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni