U Dubravi će biti izgrađen Dom fra Mladen Hrkać

U Dubravi će biti izgrađen Dom fra Mladen Hrkać

U Europskoj kući u srijedu je predstavljen projekt izgradnje Doma fra Mladen Hrkać. Naime, Humanitarna udruga »fra Mladen Hrkać« registrirana u Hrvatskoj i BiH krajem 2016. godine je od Zagreba dobila pravo građenja na građevinskom zemljištu u vlasništvu Grada za potrebe smještajnog objekta Doma fra Mladen Hrkać u okviru kojeg će Udruga nastaviti sa svojim djelovanjem i pružanjem pomoći.

Predsjednik Udruge Ivan Soldo predstavio je budući Dom i napomenuo kako je početkom 2017. godine Udruga počela s prvim koracima u smjeru pripreme projekta gradnje novog, modernog i funkcionalnog objekta, kapaciteta za 200 osoba u 50 smještajnih jedinica koje će biti različitoga karaktera, ovisno o potrebama korisnika, od osoba s invaliditetom, majki s djecom, osoba koje se pripremaju za transplantaciju ili im je transplantiran organ, do osoba čija vrsta oboljenja i faza liječenja zahtijevaju strogu izolaciju.

Projekt izgradnje objekta Dom fra Mladen Hrkać mnoge su institucije i pojedinci ocijenili projektom od nacionalnog interesa, naglasio Soldo.

»Hvala fra Mladenu Hrkaću na svemu što je napravio, hvala mu na tome što su hercegovački fratri napravili za opstojnost hrvatskog čovjeka u Hercegovini. Nema ništa plemenitije nego darivati druge i zato je Grad Zagreb Udruzi dodijelio parcelu na Aveniji Gojka Šuška od oko 5000 m². Za tri godine tamo će niknuti Dom koji će biti među najljepšima u ovom dijelu Europe«, rekao je gradonačelnik u prigodi predstavljanja projekta. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni