U Domu sportova 61. „Zagiping“

U Domu sportova 61. „Zagiping“

Riječ je o jednom od najpopularnijih i najmasovnijih natjecanja najmlađeg uzrasta u Europi

U Domu sportova se od 16. do 18. svibnja održava 61. Otvoreno prvenstvo Zagreba u stolnom tenisu za juniore i kadete – „ZAGIPING“ koje organizira Stolnoteniski savez Zagreba. U Natjecanju će, prema riječima tajnika Organizacijskog odbora Ivana Šurbeka, sudjelovati oko tisuću stolnotenisača iz 25 europskih zemalja. Oni će se natjecati u osam različitih kategorija – najmlađi kadeti (do 10 godina), mlađi kadeti (do 12 godina), kadeti (do 15 godina) i juniori (do 18 godina), i to pojedinačno i ekipno u muškim i ženskim skupinama.

Riječ je o jednom od najpopularnijih i najmasovnijih natjecanja najmlađeg uzrasta u Europi, kroz koje su tijekom proteklih 60 godina njegova održavanja na njemu svoja prva stolnoteniska iskustva i sportsku afirmaciju stjecali: Dragutin Šurbek, Antun Stipančić, Zlatko Čordaš, Zoran Primorac, Branka Batinić, Mirjana Resler i Tamara Boroš, velikani hrvatskog sporta koji su se uvrstili u sam vrh stolnog tenisa.

Zbog velikog interesa stolnoteniske mladeži da sudjeluje na 61. ZAGIPING-u, organizator je odlučio pozive za sudjelovanje na natjecanju uputiti savezima, klubovima i igračima širom Europe i svijeta.

Ulaz za posjetitelje je slobodan, pa stoga pozivamo sve zainteresirane građane da svojim dolaskom daju potporu našim mladim stolnotenisačicama i stolnotenisačima. (B. J.)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni