U domovima za starije započelo cijepljenje trećom dozom

U domovima za starije započelo cijepljenje trećom dozom

(Branka Aničić, prva osoba u Hrvatskoj cijepljena protiv koronavirusa / Foto: Vlada RH)

U domovima za starije osobe koji su u nadležnosti Grada Zagreba cijepljenje trećom dozom započelo je utorak. Danas će se u 14.30 sati docijepiti i naša sugrađanka – prva cijepljenja osoba u Republici Hrvatskoj, korisnica Doma za starije osobe Trešnjevka, Podružnica Drenovačka 30, priopćeno je iz Gradskog ureda za zdravstvo.

Poručuju kako se pored cijepljenja najveća briga prema našim starijim sugrađanima i nadalje može pokazati pridržavanjem epidemioloških mjera.

»Povećanje broja novih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednjih tjedan dana podsjetilo nas je na nepredvidljivu narav virusa te dodatno pozvalo na oprez i zaštitu zdravlja naših starijih sugrađana«, ističe pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Romana Galić.

Podsjeća da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo 12. listopada 2021. donio Preporuke za primjenu treće doze u imunokompromitiranih osoba i docjepljivanje protiv bolesti COVID-19. U preporukama se posebno preporučuje docjepljivanje korisnicima domova za starije osobe kako bi se produžila duljina zaštite stečene primarnim cijepljenjem. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni