U četvrtak stiže novi vodeni val

U četvrtak stiže novi vodeni val

Na zahtjev načelnika Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije Rudolfa Vujevića sve operativne službe (Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Zagrebačke županije, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije, Policijska uprava Zagrebačka) i dalje su u stanju pripravnosti. Vujević je stanje ocijenio ozbiljnim, osobito za velikogoričko područje

Izvanredna sjednica Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije održana je u prostorijama Zagrebačke županije jučer u poslijepodnevnim satima.

Trenutni vodostaj u Rugvici je 816 cm, a maksimum koji se očekuje je 830 cm (+/- 35 cm) kao što su Hrvatske vode prognozirale još jučer. Vodni val putuje prema Dubrovčaku, tamo je trenutni vodostaj 802 cm, a maksimum koji se očekuje i dalje je  825 cm. Podsjetimo, 2010. godine u Rugvici je zabilježen maksimalni vodostaj od 978 cm, a u Dubrovčaku 872 cm.

Ekipe Hrvatskih voda i vatrogasaca konstantno su na terenu, a 300 vojnika koji su od jutros na Plesu i dalje su u pripravnosti.

Zoran Čavlović iz Hrvatskih voda rekao je kako od 7 sati ujutro radi i Ustava Prevlaka radi rasterećenja savskih voda, međutim kada vodostaj dosegne 390 cm, što se očekuje u večernjim satima, Prevlaka će se morat zatvoriti.

Čička Poljana i dalje najkritičnija

Situacija je i dalje najkritičnija u Čičkoj Poljani jer je Odransko polje u zadnjih 6 sati naraslo 12 cm. Veliki problem predstavlja i vodni val koji se stvara na Kupi, koji će u četvrtak ponovno utjecati na rast vodostaja Odre, što će se opet odraziti na područje Čičke Poljane i Orla. U prilog ne ide ni vremenska prognoza prema kojoj se na velikogoričkom području u četvrtak prijepodne očekuju nove oborine.

Osim vodnog vala koji se trenutno kreće prema Dubrovčaku, i onoga na Kupi, u četvrtak, 20. veljače oko 14 sati očekuje se ulazak novog vodnog vala iz Slovenije na područje Hrvatske. Prolazak vodnog vala kroz Zagreb očekuje se u večernjim satima, a nizvodno od Zagreba u ranim jutarnjim satima u petak, 21.02.

Na zahtjev načelnika Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije Rudolfa Vujevića sve operativne službe (Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Zagrebačke županije, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije, Policijska uprava Zagrebačka) i dalje su u stanju pripravnosti. Vujević je stanje ocijenio ozbiljnim, osobito za velikogoričko područje.  (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni