U centru Zagreba otvoren Muzej sportskih zgoda

U centru Zagreba otvoren Muzej sportskih zgoda

(Foto: zagreb.hr)

Muzej sportskih zgoda otvoren je u četvrtak u centru Zagreba, u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Luke Korlaeta.

Jedinstven muzej posvećen ponajprije zagrebačkom sportu osnovali su vrhunski sportaši: hrvatska rekorderka u skoku s motkom, atletičarka Martina Fileš, svjetski prvak i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama, gimnastički reprezentativac Tin Srbić te pravnica Roberta Grobenski.

Kako su objasnili osnivači, potaknuti nedostatkom poučno-interaktivnog sportskog sadržaja u Zagrebu, odlučili su prvenstveno djeci ali i svim ostalim uzrastima omogućiti upoznavanje sporta kroz zanimljiv muzejski postav, edukativne aktivnosti i interaktivne radionice.

Čestitke osnivačima uputio je zamjenik Korlaet, pohvalivši inicijativu.

»Školsko igralište, košarkaško igralište nikad nije samo mjesto hakla, to je mjesto druženja i socijalizacije«, rekao je zamjenik te najavio i daljnju podršku zagrebačkim sportašima i rekreativcima u smislu unapređenja sportske infrastrukture u Zagrebu.

Muzej se smjestio na adresi Palmotićeva 22, a posjetitelji mogu razgledati izloške posvećene najvećim uspjesima zagrebačkih sportaša, ali i „isprobati“ brojne sportove (hokej, veslanje, skijanje…). (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni