U Buzinu otvorena nova ambulanta

U Buzinu otvorena nova ambulanta

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je otvorio ambulantu obiteljske medicine u Buzinu koja se prostire na 137 m2. U novouređenome prostoru se nalazi dvorana za fizikalnu rekreaciju, sobe za liječnike, medicinske i patronažne sestre te prostorija za previjanje.

Stanovnici Buzina su na dom zdravlja čekali čak 10 godina.

»Nakon 10 godina koliko je prošlo od zatvaranja starog doma zdravlja zbog neadekvatnih uvjeta, ponovno smo u Buzinu otvorili modernu i funkcionalnu ambulantu«, rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – istok Miljenko Arapović. Dodao je da ambulanta već ima 500 pacijenata, a vjeruje da će ta brojka uskoro narasti i do 1000.

»Zadovoljni smo i sretni da smo u centralnome dijelu naselja dobili novu i kompletno uređenu ambulantu koju će koristiti mlade obitelji s djecom i naši stariji sugrađani, naglasio je predsjednik Mjesnog odbora Buzin Mario Kranjčina te dodao da je ovaj projekt dokazao odličnu suradnju svih razina vlasti u Zagrebu, počevši od mjesnog odbora od kojeg je krenula inicijativa preko gradske četvrti i Gradske skupštine. (zg-magazin)