U Berlinu predstavljanje Frecciarosse 1000 – najbržeg vlaka u Europi

U Berlinu predstavljanje Frecciarosse 1000 – najbržeg vlaka u Europi

“Frecciarossa 1000”, (crvena strijela) ili „ferrari na tračnicama“, kako su ga prozvali talijanski mediji, prelazit će od 2014. godine 600 kilometara udaljenosti između Rima i Milana za dva sata i 20 minuta, što je za 40 minuta manje nego sada

Talijanski supervlak “Frecciarossa 1000” koji vozi brzinom od 400 kilometara na sat, najbrži vlak u Europi, bit će predstavljen u utorak navečer na specijaliziranom sajmu u Berlinu, objavili su u talijanski mediji.

“Frecciarossa 1000”, (crvena strijela) ili „ferrari na tračnicama“, kako su ga prozvali talijanski mediji, prelazit će od 2014. godine 600 kilometara udaljenosti između Rima i Milana za dva sata i 20 minuta, što je za 40 minuta manje nego sada, objavio je list La Stampa. Vlak je sagradio talijanski proizvođač AnsaldoBreda, tvrtka kćer koncerna Finmeccanica, u suradnji s talijanskom podružnicom tvrtke Bombardier.

Vlak je dug 202 metra, sastoji se od osam vagona s 465 mjesta, a novost je također da je riječ o najtišem vlaku na svijetu. Talijanske državne željeznice već su naručila 50 kompozicija “Crvene strijele”, što predstavlja investiciju od 1,5 milijardi eura. Željeznice time žele konkurirati talijanskoj zrakoplovnoj tvrtki Alitalia, ali i privatnoj konkurenciji.

Privatna željeznička tvrtka NTV najavila je da će od 3. listopada proširiti svoju mrežu. Uz vlak “Italo”, koji prometuje između Milana i Napulja i pritom postiže brzinu veću od 300 kilometara na sat, NTV će ponuditi i liniju od Milana prema Padovi i Veneciji novima vlakom. (zg-mag)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni