U Beogradu održan sastanak gradonačelnika glavnih gradova srednje i jugoistočne Europe

U Beogradu održan sastanak gradonačelnika glavnih gradova srednje i jugoistočne Europe

Gradonačelnik Milan Bandić predstavio je strateške ciljeve za razvoj Zagreba do 2020. godine te posebno izdvojio Strategiju urbane aglomeracije koja će uključiti i gradove u okruženju zbog poticanja policentričnog razvoja

Izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, jučer je u Sava centru u Beogradu sudjelovalo na Summitu gradonačelnika glavnih gradova srednje i jugoistočne Europe – CAPITAL SUMMIT 2015. Sastancima su prisustvovali i gradonačelnici Ljubljane, Sarajeva, Skopja i Podgorice, zamjenici gradonačelnika Budimpešte, Varšave, Sofije i Tirane, te visoki predstavnici Europske komisije i Parlamenta.

U izlaganju na panelu pod nazivom Infrastruktura grada i urbani razvoj,  gradonačelnik je predstavio strateški razvoj Zagreba do 2020.

Bandić je istaknuo da se vizija ostvaruje sinergijskim djelovanjem na ostvarivanju šest zacrtanih strateških ciljeva razvoja, kao što su: konkurentno gospodarstvo, razvoj ljudskih potencijala, zaštita okoliša i održivo gospodarenje prirodnim resursima i energijom, unapređivanje prostornih kvaliteta i funkcija Grada, unapređivanje kvalitete življenja i unapređivanje sustava upravljanja razvojem.

Posebno je izdvojio Strategiju urbane aglomeracije Zagreb, koja je u pripremi kao značajni strateški dokument uveden novim Zakonom o regionalnom razvoju, a koji će definirati zajedničke interese, usmjeriti realizaciju dogovorenih ciljeva šireg zagrebačkog funkcionalnog područja, uključujući i gradove u okruženju zbog poticanja policentričnog razvoja.

Sljedeći Summit gradonačelnika glavnih gradova srednje i jugoistočne Europe održat će se 2016. u Zagrebu. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni