U akciju čišćenja jezera Jarun uključio se i Valent Sinković

U akciju čišćenja jezera Jarun uključio se i Valent Sinković

Šezdesetak ronioca iz Splita, Karlovca, Varaždina, Čakovca i Zagreba u nedjelju nije imalo previše posla u sklopu 15. Think Green akcije podvodnog čišćenja jezera Jarun koju je organizirao Ronilački klub »Roniti se mora«.

Organizatori su zaključili da su dosadašnje akcije urodile većom svijesti korisnika jezera, pa se na njegovom dnu pronalazi sve manje smeća.

»Dok smo u počecima akcije izvlačili i nekoliko tona, danas se naši učinci mjere u desetinama i stotinama kilograma. Više na nalazimo frižidere, vešmašine i slične uređaje. Danas je to većinom sitni otpad utonuo u mulj. Ta činjenica nas naravno čini zadovoljnima i pokazuje da se situacija mijenja. To je uostalom i glavni cilj ove akcije: Osvijestiti građane da misle zeleno«, kaže Srđan Vrančić iz RK »Roniti se mora«.

Iz Kluba se zahvaljuju svima koji su im se pridružili na Jarunu, a svakako treba istaći da se i Valent Sinković, dio našeg proslavljenog veslačkog dvojca odazvao ovoj akciji nakon odrađenog treninga i time pokazao da i veslači »misle zeleno«. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni