U akciji USKOK-a uhićeni bliski suradnici Milana Bandića

U akciji USKOK-a uhićeni bliski suradnici Milana Bandića

(»Ne želim više da ova gradska uprava i ova zgrada bude simbol korupcije i netransparentnosti«, poručio je gradonačelnik Tomašević)

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević novinarima je potvrdio kako je u jutrošnjoj akciji USKOK-a i policije uhićeno dvoje zaposlenika Grada Zagreba te da su u tijeku pretresi.

»U 6.20 sati u zgradu Gradske uprave došli djelatnici USKOK-a i započeli s čuvanjem prostorija. Pretres je u tijeku, u Uredu stručne službe gradonačelnika na trećem katu najviše. Pretresi su na još dvije lokacije, u Zavodu za zaštitu spomenika, kulture i prirode i Zavodu za prostorno uređenja grada Zagreba«, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare.

Iako mediji u svojim objavama navode više imena uhićenih, gradonačelnik je potvrdio samo da su uhićeni pročelnica stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić te vozač gradonačelnika Zdravko Krajina, inače bliska osoba bivšem gradonačelniku Milanu Bandiću.

»Druge informacije imam neslužbeno, isto kao i vi. O sadržaju niti smijem znati, niti komunicirati o tome«, rekao je Tomašević te dodao kako surađuju s istražnim tijelima kako bi se raščistili svi sumnjivi poslovi u ovom gradu.

»Ne želim više da ova gradska uprava i ova zgrada bude simbol korupcije i netransparentnosti«, dodao je naglasivši da za sve uhićene vrijedi presumpcija nevinosti, dok se ne dokaže da su krivi.

»Ovo je očito istraga koja već duže traje«, kazao je Tomašević i dodao kako trebaju pričekati službene potvrde da bi mogli pričati o suspenzijama.

Priveden i glavni ravnetelj HRT-a

Jutarnji list neslužbeno navodi da su, između ostalih, privedeni bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić te Denis Mohenski, poznat kao »kralj Adventa«.

List također navodi da su među uhićenima su i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić kojem se na teret stavlja posredovanje između tadašnjeg gradonačelnika i bivšeg većinskog vlasnika Tvornice električnih žarulja Milana Lončarića koji je također uhićen.

Navodi se kako je privedena i Ana Stavljenić-Rukavina (81) koja je bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar. Ona je zagrebačkoj Skupštini obnašala dužnost predsjednice Odbora za zdravstvo, bila je članica Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju te Odbora za javna priznanja i dr.

Njoj se, prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg, stavlja na teret da je kao šefica Upravnog vijeća dječje bolnice Srebrnjak s Bandićevom šeficom stručne službe gradonačelnika A. Šulentić zloupotrijebila položaj pri izboru novog ravnatelja bolnice, nakon smjene ravnatelja Bore Nogala. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni