U akciji čišćenja Zagreba sakupljeno oko 12.000 tona građevinskog otpada

U akciji čišćenja Zagreba sakupljeno oko 12.000 tona građevinskog otpada

„Do danas smo na oko 2836 lokacija prikupili nešto manje od 12.000 tona šute i građevinskog materijala te 1500 tona glomaznog otpada. Očekujem da ćemo do 10. svibnja, očistiti sve lokacije, te vratiti parkirališna mjesta u prvobitno stanje kako bi sugrađani mogli parkirati svoje automobile tamo gdje su parkirali prije potresa”, izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je sinoć obišao lokacije u gradskom središtu na kojima se odvijaju redovni radovi čišćenja u okviru sanacije od posljedica potresa.

Istaknuo je da radnici Čistoće i komunalnog redarstva uz pomoć djelatnika Zagrebačkih cesta, Vodoopskrbe i odvodnje, Zrinjevca i Zagrebparkinga posljednjih 35 dana, 16 sati dnevno čiste lokacije u Donjem i Gornjem gradu na kojima se nalazi građevinski i glomazni otpad. (ZG-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t