U 71. godini preminula Ljupka Dimitrovska

U 71. godini preminula Ljupka Dimitrovska

Nakon kratke i teške bolesti, u 71. godini u Zagrebu u ponedjeljak 4. listopada 2016. u popodnevnim satima je preminula Ljupka Dimitrovska Kalogjera, hrvatsko-makedonska pjevačica popularna na prostorima bivše Jugoslavije. Bila je jedna od sjajnih zvijezda hrvatske i jugoslavenske scene tijekom 1970-ih i ranih 1980-ih. Iza legendarne pjevačice je gotovo pola stoljeća na glazbenoj sceni, tijekom kojih je otpjevala brojne nezaboravne pjesme, koje joj je napisao njezin pokojni suprug Nikica Kalogjera, a uz koje su se zaljubljivale mnoge generacije.

Ljupka Dimitrovska Kalogjera rođena je 1946. godine u Skopju, a svoj prvi album pod nazivom Ljupka objavila je 1975. godine.

Oni koji su je poznavali kažu da je bila dražesna i ljupka baš kao što joj i ime kaže, a zbog vesele naravi prozvali su je »vječnom djevojčicom«.

https://www.youtube.com/watch?v=JbzmoFrVHdY

Veliki broj poznatih hitova, koji su obilježili više generacija, Dimitrovska Kalogjera je otpjevala u dobro poznatom duetu s preminulim Ivicom Šerfezijem. Upravo je kao izvođačica šlagera postigla najzapaženije uspjehe te osvojila brojne prestižne nagrade i priznanja na međunarodnim festivalima. Kao umjetnica se afirmirala, ne samo na prostoru bivše Jugoslavije, već i u inozemstvu: u Istočnoj Njemačkoj, Čehoslovačkoj, Grčkoj, Francuskoj i mnogim drugim zemljama.

Ljupka Dimitrovska Kalogjera iza sebe ostavlja veliki glazbeni opus, koji će zauvijek ostati u srcima vjernih obožavatelja i ljubitelja glazbe. Posljednji ispraćaj bit će u uskom krugu obitelji. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni