“Turopoljska milja” privukla tristotinjak biciklista

“Turopoljska milja” privukla tristotinjak biciklista

(Foto: VG Tur team)

U organizaciji Udruge VG Tur team i Turističke zajednice Velike Gorice u subotu je održan cikloturistički maraton Turopoljska milja. Pod geslom “Upoznaj bolje Turopolje” na bicikle je sjelo 330 biciklista, od 8 do 78 godina iz cijele Hrvatske koji su vozili rutu dugu 50 kilometara.

Sve je startalo u Velikoj Gorici, u Pleškoj ulici, a biciklisti su dalje pedalirali kroz Gradiće prema Starom gradu Lukavcu gdje ih je dočekao turopoljski banderij. U Markuševcu su posjetili ranč Kauboj, obišli su Šiljakovinu, posjetili lokalni DVD, staru školu u Kučama te se vratili u Veliku Goricu. Na svakom ih je punktu dočekala okrjepa, svježe voće, voda i kiflice, a u stopu su ih putem pratili i redari, policija, hitna pomoć ili pak servisno vozilo kako bi bicikli bili ispravni cijelim putem.

»Neprestano nam stižu pozitivni komentari i pohvale. Vjerujemo da je 2. Turopoljska Milja pokazala da je Turopolje savršen kraj za cikloturizam«, poručuju organizatori koji su se pobrinuli da nakon dolaska na cilj ne bude kraj.

Tamo ih je čekao fini domaći gulaš, sladoled, zabavni program uz dramske crtice iz turopoljske povijesti u izvedbi Etno udruge Kurilovec, sudjelovali su i u nagradnoj igri u kojoj su sretnici osvojili i ljetovanje, a nije nedostajalo ni dobre glazbe ni plesa.

»Ove je godine sve proteklo iznad svih naših očekivanja. Nadamo se da će se ova brojka posjetitelja zadržati i narednih godina, pa možda biti čak malo i veća«, zaključio je predsjednik udruge VG Tur team, Bruno Gregl. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni