Turnir za Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom osvojio velemajstor Bogdan Lalić

Turnir za Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom osvojio velemajstor Bogdan Lalić

(Pobjednici turnira u glavnoj i posebnim kategorijama. Stoje: Sonja Kozar, Robert Govorko, Bogdan Božinović, Tomislav Biljak i Vladimir Frank. Sjede: Bogdan Lalić i Mira Srebro)

Šahovski turnir za Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom održan je u Zagrebu 10. svibnja 2019. Turnir je igran švicarskim sustavom sparivanja i ubrzanim tempom od 8 minuta po igraču s dodatkom 4 sekunde za svaki odigrani potez.

Ovaj tradicionalni turnir sudjelovanjem su uveličali velemajstori Bogdan Lalić i Mišo Cebalo. Ipak, turnir je zbog organizacijskih poteškoća odigran u vrlo skučenom prostoru mjesnog odbora na Branimircu, gdje se u prostor predviđen za maksimalno 14 igrača uspjelo natiskati preko 20 šahistica i šahista.

Briljantnu pobjedu ostvario je velemajstor Bogdan Lalić sa 7 pobjeda iz 7 partija, dok je drugo mjesto zauzeo majstor FIDE Bogdan Božinović sa 6, a treće Robert Govorko s 5 osvojenih bodova. Posebne predmetne nagrade za najuspješnieg igrača rejtinga ispod 1900 bodova osvojio je prof. Tomislav Biljak, za najuspješnijeg seniora iznad 65 godina majstor Vladimir Frank, a za najuspješniju šahisticu Mira Srebro.

Poredak na turniru: 1. Bogdan Lalić 7 bodova, 2. Bogdan Božinović 6, 3. Robert Govorko 5, 4-9. Milan Tušek, Nenad Mudrinić, Tomislav Biljak, Denis Jakupec, Vladimir Frank i Mišo Cebalo 4, 10-11. Miroslav Nagl i Vojislav Poljak 3,5, 12-15. Borivoj Đurić, Zoran Prskalo, Zdravko Margitić i Damir Orinčić 3, 16-17. Jelenko Mikacinić i Dejan Glišić 2,5, 18. Mira Srebro 2, 19-20. Alen Vičik i Sonja Kozar 1,5 bod i 21-22. Darko Švec i Mara Stanić bez bodova.

Za ZG-magazin: Dejan Glišić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni