Turnir u stolnom tenisu, Zagreb green fest i Urbano spašavanje

Turnir u stolnom tenisu, Zagreb green fest i Urbano spašavanje

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

22. rujna

ZAGREB

Zagreb film green fest

U sklopu Ganz festivala, održava se Zagreb film green fest. Projekt je nastao u viziji Udruge RIO – Zagreb.

Premijerno izdanje festivala prikazat će 45 amaterskih kratkometražnih filmova koji kroz individualne pristupe redatelja imaju za cilj približiti aktualne ekološke probleme te podići svijest građana o očuvanju prirode i samog okruženja u kojem živimo. Projekcije se održavaju u MM centru SC-a.

Otvaranje festivala je zakazano za 22.09.2017. sa početkom u 19 h. Festivalski žiri odlučivat će o najboljim ostvarenjima u kategorijama igranog, dokumentarnog, animiranog i eksperimentalnog kratkog filma. Članove žirija čine: Dina Cvek, Jozo Jozipović i Luka Mihačić. Publika će također imati priliku sudjelovati u izboru najboljeg filma.

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad slavi 40 godina kulture

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad slavi 40 godina kulture na zapadnom dijelu grada. Pozivaju Vas da im se pridružite na svečanom programu, u petak 22.09.2017., u 19,00 sati, u velikoj dvorani CZKIO Susedgrad. Zabavit će vas Trio “Crisostomo” i naš specijalni gost Matija Dedić. Nakon svečanog programa, gosti će, u kratkom obilasku Centra, moći pogledati dvije izložbe: u Galeriji “Idealni grad” izložbu fotografija Tihomira Stančeca, “Maksimir u Susedgradu” i izložbu našeg projekta “Susedgradske gradske četvrti nekad i danas” razvijenu u suradnji s Muzejom Grada Zagreba, “Prve Gajnice…”. Besplatne ulaznice za svečani program mogu se podići u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad , te ukoliko imate stare ulaznice potrebno ih je zamijeniti novima, zaključuju organizatori.

 

23. rujna

ZAGREB

Turnir u stolnom tenisu

U subotu 23. 9. 2017. s početkom u 10 sati povodom Europskog tjedna mobilnosti održava se turnir u stolnom tenisu Dom za starije osobe Sveti Josip na Svetom duhu. Organizatori zaključuju kako turnir traje dva sata.

Urbano  spašavanje 2017

Ured za upravljanje u hitnim situacijama organizira vježbu postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba pod nazivom „Urbano spašavanje 2017.“ koja će se održati u subotu 23. Rujna. na Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 10 sati i 30 minuta

U vježbi će osim specijalističkih postrojbi i postrojbi civilne zaštite opće namjene (Gradske četvrti Gornji grad – Medveščak, Donji grad, Podsljeme, Maksimir) sudjelovati i Ministarstvo unutarnjih poslova – Policijska uprava zagrebačka, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andija Štampar“, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Zagrebački radio-amaterski savez te udruga za obuku potražnih pasa KOSSP i HUOPP.

Cilj vježbe je daljnje unapređenje koordinacije rada i aktivnosti svih hitnih službi u slučaju potresa na području Grada Zagreba. Vježbe će se provodit na tri radne točke na Trgu bana Josipa Jelačića i Zrinjevcu.

Dan Gradske četvrti Donji grad

Povodom Dana Gradske četvrti Donji grad u nedjelju u Botaničkom vrtu PMF-a održat će se ove subote (besplatno) predavanje i šetnja Vrtom! U 11 sati: „O obnovi povijesne arhitekture u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu“ – Mladen Perušić, dipl. ing. arh., arhitekt konzervator. Predavanje u izložbenom paviljonu Botaničkog vrta. U 12 sati: „Čemu služe botanički vrtovi u 21. stoljeću?“ – mr. sc. Biserka Juretić, voditeljica Botaničkog vrta PMF-a. Obilazak Botaničkog vrta, nakon predavanja, kreće ispred izložbenog paviljona

DUGO SELO

17. susreti likovnih umjetnika Zagrebačke županije

U subotu u podne započinje  manifestacija 17. susreti likovnih umjetnika Zagrebačke županije. Ovogodišnji susret likovnih umjetnika Zagrebačke županije održat će se u duhu street art-a i graffita. Noviji i suvremeniji pristup višegodišnjoj tradiciji prikazat će mladi umjetnici na dugoselskim zidovima. Pridružite nam se i podržite noviji oblik umjetnosti u rastu.Na ljetnoj pozornici u Športskom slikat će: Dominic Drop Jakovljevic, Style-b Okvir, Tomislav Petrlić, Killaslova, Ivan Cviky Cvitkušić i Luka Mrnjec.

U Kolodvorskoj ulici murale će slikati Robert Samardžić i Luka Mrnjec. Kako nadodaju organizatori, tokom subote od 12 do 18h i nedjelje od 10 do 18h, možete vidjeti nastajanje likovnih radova i podružiti se sa umjetnicima!

Nakon subotnjeg dijela oslikavanja zidova na Ljetnu pozornicu penje se najpoznatiji domaći metal sastav – Cold Snap, te bijesan pas ludbreškog podzemlja – Hrmulja (stoner doom metal) za koje će nas zagrijati DJ Cile. Program traje do nedjelje u 18 sati, zaključuju organizatori. (Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni