Turizam bez granica

Turizam bez granica

U  Zagrebu ovih dana boravi Joel Barish , američki novinar i voditelj TV emisije „No Barriers“ („Bez granica“) koja prati standard života gluhih osoba diljem svijeta i ujedno medijski pokriva te promovira državu koju posjećuje

TV ekipa će biti u Hrvatskoj do 28. svibnja, a obići će Zagreb i Zagrebačku županiju te Pulu, Split, Dubrovnik, Karlovac, NP Plitvička jezera i NP Krka, a ovo je prva posjeta ovakve vrste Zagrebu i Hrvatskoj

U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, Hrvatske turističke zajednice te prvog i jedinog vodiča za osobe s oštećenim sluhom, gđe Vande Šagovac, u Zagrebu ovih dana boravi novinar i TV voditelj iz SAD-a  Joel Barish.

NoBarriersRiječ je o putniku, avanturistu i voditelju emisije „No Barriers“ („Bez granica“) koja prati standard života gluhih osoba diljem svijeta i ujedno medijski pokriva te promovira državu koju posjećuje. TV ekipa će biti u Hrvatskoj do 28. svibnja, a obići će Zagreb i Zagrebačku županiju te Pulu, Split, Dubrovnik, Karlovac, NP Plitvička jezera i NP Krka, a ovo je prva posjeta ovakve vrste Zagrebu i Hrvatskoj.

Uz pružanje domaćinstva g. Barishu i njegovoj ekipi, Turistička zajednica grada Zagreba bila je domaćin mnogim novinarima i pripadnicima medija od početka godine. Tako su od siječnja imali 35 studijskih putovanja pripadnika medija s ukupno 70 osoba iz cijelog svijeta, a do kraja svibnja dolaze novinari iz Švicarske, SAD-a, Kanade, Velike Britanije, Francuske i Njemačke.

Suradnja s medijima, kako stranim tako i s domaćim, najznačaniji je oblik promocije turističke destinacije, a uložena sredstva višestruko se vraćaju kroz objave raznih članaka, reportaža ili TV emisija, ocjenjuju u TZGZ-u. Tako je, početkom svibnja u Francuskoj izašao poseban vodič pod nazivom „Zagreb l’essentiel“, koji na 160 stranica prikazuje sve ono što se u glavnom gradu Hrvatske ne smije propustiti. Vodič je nastao kao rezultat suradnje Turističke zajednice grada Zagreba i novinarke Emmanuelle Bluman, a time je Zagreb uvršten u kolekciju „Guide Capital(es)“, uz bok Rimu, Barceloni, Pragu i ostalim glavnim gradovima svijeta. (zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni