Turistički rekordan siječanj u Zagrebu

Turistički rekordan siječanj u Zagrebu

(Foto: Boris Jagačić)

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), u siječnju je u glavnom gradu Hrvatske ostvareno je 57.914 dolazaka i 129.498 noćenja. To je porast od 35 % u dolascima i 21 % u noćenjima, u usporedbi s istim periodom prošle godine.

U siječnju su, uz domaće goste, najviše noćenja ostvarili su gosti iz Italije, a slijede ih gosti iz Njemačke, Bosne i Hercegovine te SAD-a. U dolascima su, od stranih gostiju, na prvih pet mjesta gosti iz Italije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Srbije te Slovenije.

Direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila: „Zagreb je atraktivno odredište cijele godine i istinska city-break destinacija u Hrvatskoj, a posebno nas veseli što su rezultati za siječanj bolji i od onih ostvarenih u siječnju rekordne 2019. godine. Naime, u usporedbi s prvim mjesecom 2019. g., zabilježili smo porast od 3% u dolascima i 8% u noćenjima, što je sjajan početak godine.“

Dodala je kako u TZGZ-u, u suradnji s institucionalnim i privatnim partnerima, razvijaju kreiraju ponudu tako da u svakom dijelu godine imamo barem jedno ključno događanje koje privlači turiste iz svih dijelova svijeta.

„Tako smo, primjerice, trenutno u završnoj fazi priprema petog po redu Festivala svjetla Zagreb kojim najavljujemo proljeće. Onda slijede topliji mjeseci koji donose brojna kulturna, gastronomska, sportska i druga urbana događanja koja su već tradicionalna za Zagreb“, kaže Bienenfeld.

S početkom siječnja, TZGZ je pokrenula online promotivnu kampanju Winter BUZZG koja se obraća emitivnim tržištima na području Austrije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Srbije, a koja posebno skreće pažnju na zagrebački zimski period.

Od ukupnog broja noćenja, tj. njih 129.498, u siječnju su strani gosti ostvarili 92.331 noćenje, dok su od ukupno 57.914 dolazaka, strani turisti realizirali njih 38.920. Prosječno su gosti ostvarili 2.3 noćenja tijekom siječnja u Zagrebu. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni