Turistički informativni centri dobivaju pohvale

Turistički informativni centri dobivaju pohvale

Turistički informativni centar na Trgu bana Jelačića, nije jedini koji je dobio pohvalu i priznanje, ističu u Turističkoj zajednici grada Zagreba. Podsjećaju da su 2012. godine osvojili i drugo mjesto u okviru projekta Volim Hrvatsku, akcija: Zeleni cvijet u kategoriji pojedinačni elementi i to za Turistički informativni centar na Autobusnom kolodvoru Zagreb

Uz mnogobrojne reportaže o Zagrebu te dolaske i noćenja gostiju koji su u stalnom porastu, zagrebački turistički informativni centri također dobivaju pohvale. Tako je ovaj tjedan, jedan od brojnih posjetitelja našeg TIC-a na Trgu bana Jelačića, na portalu TripaAvisor ostavio pohvalu koju prenosimo prevedenu u cijelosti s poveznice:

http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g294454-i3821-k6377896-The_tourist_office_at_Jelacica-Zagreb.html

„Ukoliko trebate pomoć, ne oklijevajte otići u Turistički informativni centar“

Tijekom pedeset godina puno sam putovao, ali moram priznati da je TIC na Jelačićevom trgu među najboljima na svijetu.

„Gospođo, zaboravio sam pidžamu kod kuće …” „Gospodine, idite ravno …. pa na drugi kat, nemojte platiti više od …”

„Gospođo, ne mogu naći internet kafić – onaj na Cvjetnom trgu je prestao raditi” …  „Gospodine postoji još jedan … jeftin … s oznakom vani …”

„Gospođo, želio bih vidjeti košarkaški turnir …” „Gospodine, nema više košarke u Maksimiru …  Idite do dvorane Dražen Petrović … Gdje spavate? Tada koristite tramvaj broj …. ”

Vrhunska usluga, vjerujte mi!

Turistički informativni centar na Trgu bana Jelačića, nije jedini koji je dobio pohvalu i priznanje, ističu u Turističkoj zajednici grada Zagreba. Podsjećaju da su 2012. godine osvojili i drugo mjesto u okviru projekta Volim Hrvatsku, akcija: Zeleni cvijet u kategoriji pojedinačni elementi i to za Turistički informativni centar na Autobusnom kolodvoru Zagreb. Uz dva spomenuta TIC-a, pojsetitelji grada Zagreba, informacije mogu dobiti i u TIC-u na Glavnom kolodvoru, Zračnoj luci Zagreb, kao i kod Kule Lotrščak.

Ne smijemo zaboraviti spomenuti i hodajuće informatore koje je Turistička zajednica grada Zagreba uvela još 2006. godine te time svrstala Zagreb među prve europske gradove koji nude uslugu „informacije u susret korisniku”. Zadatak ovih informatora je pružanje informacija posjetiteljima koje susreću na zagrebačkim ulicama, a gostima grada su na raspolaganju od travnja pa sve do kraja mjeseca listopada.

Uz postojeće Turističke informativne centre, hodajuće informatore, info-kiosk, besplatni info-telefon te internet stranice prevedene na čak 15 stranih jezika, Zagreb pokazuje da svoje goste dočekuje spreman i otvorenog srca, a oni to itekako znaju cijeniti. (zg-magazin)

.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni