Turistička zajednica grada Zagreba najbolja u Koreji

Turistička zajednica grada Zagreba najbolja u Koreji

TZGZ je osvojila nagradu „The Best Tourism Publicity Award“ za najbolju pojavnost na spomenutom sajmu. Posjećenost zagrebačkog štanda bila je izuzetna, a povratne informacije više nego dobre

Na nedavno održanom sajmu KOTFA (Korean Travel Fair) u Seoulu, Turistička zajednica grada Zagreba osvojila je nagradu „The Best Tourism Publicity Award“ za najbolju pojavnost na spomenutom sajmu. Posjećenost zagrebačkog štanda bila je izuzetna, a povratne informacije više nego dobre. TZGZ je sudjelovala i na radionici u Seoulu gdje je direktorica ureda, dr.sc. Amelia Tomašević, održala posebnu prezentaciju.

TZGZ je izuzetno aktivna zadnjih godina na dalekoistočnom tržištu, čemu u prilog govore i ostvareni rezultati. Tako je od siječnja do svibnja ove godine, Zagreb zabilježio porast od čak 36% u dolascima i 37% u noćenjima korejskih gostiju, što u brojkama iznosi 6.440 dolazaka te 7.392 noćenja. Gosti iz zemalja Dalekog istoka doživljavaju Zagreb kao gostoljubivu i romantičnu destinaciju, kojoj neuptini šarm daju i prostrane pješačke zone s mnogim kafićima s vrtnim i uličnim terasama razasutim po cijelom gradu.

Podsjećamo, u Zagreb su prije četiri godine sletjeli prvi čarter letovi iz Seoula, a za sve putnike Turistička zajednica grada Zagreba organizirala je prigodan doček s folklorom te je svakom putniku darovano licitarsko srce i brošure o Zagrebu, koje je TZGZ prva u Hrvatskoj izdala na korejskom jeziku. Suradnja je nastavljena svake iduće godine, uključujući i ovu, kada su u svibnju u Zagreb sletjela tri čarter zrakoplova. Osim toga, TZGZ je napravila i poseban film o Korejcima u Zagrebu, a surađuje i sa Hrvatskim savezom za esperanto koji je sa svojim partnerima u travnju ove godine objavio „Čudnovate zgode šegrta Hlapića” na korejskom jeziku. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni