Turistička biciklijada Turopoljem

Turistička biciklijada Turopoljem

Kotizacija je 20 kuna, u što je uključen ručak, okrijepa i tombola

VG Tur team, uz podršku Turističke zajednice Velike Gorice i ove godine organizira cikloturističko događanje “Turopoljska milja”. Vožnja počinje 1. srpnja, točno u 10 sati, a ruta je duga 50 kilometara.

Ovogodišnja Turopoljska Milja vozi se pod motom Upoznaj bolje Turopolje” a za cilj ima približiti prirodna i kulturna dobra koja se skrivaju u ravnicama, brdima i šumama Turopolja. »Cilj nam je i potaknuti što veći broj sudionika, različitih dobnih skupina, na aktivan život u biciklizmu«, poručuju organizatori te otkrivaju kako će sudionici imati prilike uživati u ljepotama kaštela Lukavec, kostanjevečkim vinogradima ili pak na kaubojskom ranču u Markuševcu.

Ove godine dionica kreće iz Velike Gorice (caffe bar Bambus, Pleška 38) i vozi dalje kroz Gradiće, Lukavec, Markuševec Turopoljski, Gudce, Kostanjevec, Šiljakovinu, Malu Bunu, Mraclin, Kuče, Donje Podotočje, Jagodno, Novo Čiče i ponovo do Gorice.

On-line prijave traju do 30. lipnja na www.vgturteam.hr/TuropoljskaMilja/, a moguće se prijaviti i na sam dan biciklijade, na startu do 9:30 sati. Kotizacija je 20 kuna, u što je uključen ručak, okrijepa i tombola, a za sudionike iz udaljenih gradova osiguran je prostor za noćenje (noć prije biciklijade i noć nakon biciklijade), te domaći doručak za jutro nakon biciklijade.

U slučaju lošeg vremena biciklijada se odgađa za tjedan dana.

VG Tur team je biciklističko avanturistička udruga koja je nastala iz dugogodišnjeg prijateljstva velikog broja ljudi iz Velike Gorice koji su prije osnivanja udruge sudjelovali na razno raznim avanturističkim aktivnostima diljem Hrvatske i inozemstva pa tako i na mnogobrojnim biciklijadama. (ZG-magazin)