Turiste će na Adventu čuvati i inozemni policajci

Turiste će na Adventu čuvati i inozemni policajci

(Foto: PUZ)

Zagrebački policajci su u pratnji svojih kolega iz Mađarske i Slovenije obišli svih 13 odjela Klinike za dječje bolesti Zagreb te su malim pacijentima podijelili darove

Za sigurnost posjetitelja manifestacije Advent u Zagrebu po prvi ut će brinuti i inozemni policajci, iz Slovenije, Mađarske i Italije.

»Njihova zadaća je da prvenstveno doprinesu što boljem subjektivnom osjećaju sigurnosti njihovih turista, da im budu na raspolaganju i pruže im pomoć u bilo kojoj situaciji te pomognu našim policijskim službenicima u uspostavi što bolje komunikacije s njihovim turistima u slučaju potrebe«, naglasio je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.

Riječ je o projektu »Sigurna turistička sezona« u sklopu kojeg Ravnateljstvo policije i Policijska uprava zagrebačka nastavljaju suradnju s Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom grada Zagreba s ciljem postizanja maksimalne sigurnosti građana te domaćih i stranih turista.

Prema istraživanju koje je lani provela zagrebačka agencije MSA Adria, čak 86 % građana se osjećalo sigurno tijekom prošlogodišnjeg Adventa.

»Turistička zajednica u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom počela je ove godine s edukacijom policijskih službenika te osigurane profesore engleskog jezika kako bi se povećala razina njihova znanja stranog jezika. U sklopu međusobne suradnje, policijski službenici educiraju turističke vodiče kako djelovati u slučajevima nepredvidivih situacija, najčešće u slučajevima džeparenja«, istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Voditelj Službe prevencije Velimir Tišma uputio je apel prema građanima da se suzdrže od uporabe pirotehničkih sredstava, iako ih je zakonodavac u jednom dijelu odobrio, kako bi se izbjegle sve moguće ozljede te blagdansko slavlje ne bi preraslo u tragediju.

Spomenimo da su zagrebački policajci u pratnji svojih kolega iz Mađarske i Slovenije u srijedu obišli svih 13 odjela Klinike za dječje bolesti Zagreb te su malim pacijentima podijelili darove koje su za njih skupili zaposlenici Policijske postaje Centar.

Policajce je u ime Bolnice primila pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anita Mišković, kojoj je predana odjeća pogodna za boravak djece u bolnici i druge potrepštine, čiju su kupnju dogovorili s bolnicom. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni