Tuđman uz fontane

Tuđman uz fontane

U povodu obilježavanja 30. obljetnice smrti Ive Vuljevića osnivača i prvog ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, zagrebački gradonačelnik najavio je postavljanje spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, između Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i zgrade Gradske uprave.

»Zajedno sa svojim sugrađanima na Lenucijevoj smo potkovi ostavili dio sebe. Ali ne smijemo se samo zadržati na fontanama. Veco (op. a. Većeslav Holjevac) dolje dočekuje ljude u grad. Na ledini između Lisinskog i Gradske uprave bit će Spomenik domovini, a između fontana i Spomenika domovini bi trebao niknuti hram, sad prvi put govorim ovu ideju, najzaslužnijem čovjeku koji je stvarao sa našim braniteljima suverenu i demokratsku Hrvatsku«, rekao je Bandić, a prenosi Zagrebancija.com. Gradonačelnik je napomenuo da je riječ o njegovoj vlastitoj ideji. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t