Trump zabrinut zbog eksplicitnog nasilja u videoigrama (+18)

Trump zabrinut zbog eksplicitnog nasilja u videoigrama (+18)

(U dijelu igrice Grantd Theft Auto V. – inače najpordavanije franšize te igrice, igraču je omogućeno virtualno  mučenje ljudi elektrošokovima, gušenjem, razbijanjem koljena, vađenjem zubi, a te se aktivnosti traže od igrača kako bi mogao napredovati u igrici)  

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je predstavnike industrije video igara na sastanak u Bijelu kuću idući tjedan nakon što je on ukazao na vezu između nasilnih igara i nedavnih smrtonosnog pohoda po školama uključujući Parkland u Floridi, javlja Washington Post.

Tajnica za medije pri Bijeloj kući Sarah Huckabee Sanders najavila je predstojeći sastanak na tiskovnoj konferenciji u četvrtak, iako ona i drugi dužnosnici Bijele kuće nisu odmah ponudili službeni popis sudionika.

Nakon napada na gimnaziju Marjory Stoneman Douglas, u kojem je usmrćeno 17 učenika Trump je rekao da “nasilje u video igrama zapravo oblikuje misli mladih ljudi”.

U 2013. godini predsjednik Barack Obama pozvao je Kongres da izdvoji 10 milijuna dolara i dopusti centrima za kontrolu i prevenciju bolesti kako bi proučili jesu li nasilne video igre i drugi mediji pridonijeli nasilju oružjem. Ali zastupnici nikada nisu ukinuli zabranu agencije koja ga sprječava da provede takva istraživanja.

Spomenimo da se ovim područjem bavi Znanstveni centar izvrsnosti za integrativnu bioetiku te će ono također uskoro otvoriti temu nasilja u videoigricama. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni