Troskot obećao smanjenje prireza poduzetnicima

Troskot obećao smanjenje prireza poduzetnicima

…i reviziju poslovanja Holdinga i Gradske uprave

Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot u srijedu je ispred ulaza u park Maksimir predstavio izborni program za lokalne izbore u Zagrebu te izborni slogan.

Objasnio je da je slogan kapanje “Broj 1 Zagreba” izabran iz nekoliko razloga: “Bio sam broj 1 u Dinamu u omladinskoj školi, generacija 84 i branio sam za reprezentaciju Hrvatske. Slogan sam izabrao jer sam i s timom Mosta nudio rješenja koja su uistinu broj 1”.

Predstavljajući izborni program ponovio je da Most nudi obnovu Zagreba po uzoru na Beč. Kako tvrdi, radi se o dugoročnom i ekonomski isplativom rješenju prihvatljivom za suvlasnike zgrada, investitore i gradski proračun jer Grad ne mora trošiti novac za obnovu, a gradska jezgra će biti zaštićena. Nadalje, predlaže se stručno upravljanje financijama, a naglasak je na stručnom upravljanju Gradom.

“Napravit ćemo dubinsku analizu stanja Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga te ćemo na uštedama koje planiramo ostvariti sufinancirati izgradnju dječjih vrtića, škola, domova za starije, prometnica i zdravstvenih centara”, najavio je Troskot koji kaže da će Zagreb biti prijatelj poduzetnika. Drugim riječima, olakšicama će se olakšati poslovanje poduzetnika, a elektroničkim sustavima smanjiti birokracija.

Nekonkurentnost Zagreba

Troskot obećava da će u prve dvije godine mandata smanjiti prirez poduzetnika s 18 na 15 posto jer, kako je rekao, zbog velikih prireza Zagreb nije konkurentan ne samo na EU razini, nego i u usporedbi s okolnim županijama.

Izbornim programom predviđeno je objedinjavanje putničkih terminala, odnosno spajanje željezničkih terminala s potajama ZET-a po uzoru na neke europske metropole te izgradnja gradske autoceste. Nadalje planiraju se “Zagrebačke promenade”, a riječ je o projektu šetnica i biciklističke infrastrukture uz zagrebačke potoke čime bi se smanjio promet motornim vozilima.

Za poslovanje Grada Holdinga predviđene su četiri razine revizije; eksterna, interna, državna i EU interna revizija, kao i osnivanje Ureda za sprječavanje pranja novca.

Kao važna točka izbornog programa istaknuta je mjera roditelj odgojitelj na pola radnog vremena, kao pronatalitetna socijalna politika.

Poručio je da izbornim programom Most vraća građanima Zagreba dostojanstvo i nadu, a Zagrebu vraća broj jedan, koji mu i pripada.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni