Trojac koji je izmislio YouTube

Trojac koji je izmislio YouTube

Popularni internetski servis za razmjenu video sadržaja YouTube osmislili su Steve Chen, Chad Hurley i Jawed Karim u garaži u Menlo Parku u Kaliforniji. Oni su postali milijunaši nakon što su prodali svoj izum za 1,65 milijardi dolara tražilici Google, piše toughtco.com.

YouTube je osnovan u veljači 2005. kao mjesto za gledanje i dijeljenje izvornih videozapisa širom svijeta putem interneta. Korisnici mogu prenositi i dijeliti videoisječke na www.YouTube.com, a omogućeno je i ugrađivanje videozapisa na druge mrežne stranice koje innče nemaju veze sa servisom.

Steve Chen je rođen 1978. godine u Tajvanu i doselio je u SAD kada je imao 15 godina. Obrazovao se na Sveučilištu u Illinoisu, a nakon mature zaposlio se u PayPalu gdje je susreo svoje kompanjone Hurleya i Karima. Trenutačno, Steve Chen radi kao glavni tehnološki direktor YouTubea.

Rođen 1977., Chad Hurley diplomirao je likovnu umjetnost na Sveučilištu u Pennsylvaniji, a kasnije je započeo s radom na eBayovom odjelu za PayPal plaćanja. Trenutačno, Chad Hurley služi kao glavni izvršni direktor na YouTubeu i stručnjak je za dizajniranje korisničkih sučelja.

Jawed Karim je također je radio u Paypalu, a pohađao je Sveučilište Stanford. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni