Trodnevna projekcija komedije “Napokon spas!” uz zvuke Zagrebačke filharmonije

Trodnevna projekcija komedije “Napokon spas!” uz zvuke Zagrebačke filharmonije

Šesta sezona Fil(m)harmonije počinje danas u 18:30 sati u kinu Europa. U pratnji glazbenika Zagrebačke filharmonije na velikom platnu posjetitelji će moći pogledati slapstick komediju Napokon spas! iz 1923. godine u kojem glavnu ulogu ima kultni američki komičar »ludih dvadesetih« Harold Lloyd. Kako nam kaže voditeljica odnosa s javnošću Kina Europe, Dina Pokrajac, u filmu se radi o prostodušnom mladiću koji dolazi u veliki grad kako bi postao uspješan poslovni čovjek i impresionirao svoju zaručnicu, no pritom upada u niz urnebesno smiješnih, ali i opasnih zgoda i nezgoda.

Na repertorau je ukupno šest izvedbi, u srijedu, četvrtak i petak, koje počinju u 18:30 i 20:30 sati. Zagrebački filmofili, ljubitelji klasične glazbe, ali i svi oni željni jedinstvenog audiovizualnog iskustva, moći će uživati u najpoznatijoj komediji legendarnog Harolda Lloyda.

»Upravo Llyod uz Charlieja Chaplina i Bustera Keatona, pripada probranom panteonu najvećih komičarskih zvijezda nijemog filma«, reći će Pokrajac.

Njegov nezaboravni komični lik optimistična mladića u konfekcijskom odijelupredstavlja jedan od vrhunaca zlatnog doba američke nijeme komedije, a nadolazećim projekcijama vrtoglave slapstick komedije Napokon spas! obilježavamo 100. obljetnicu otkako je ovaj legendarni lik prvi put ugledao veliko platno. Glazbu iz filma koju je skladao veliki Carl Davis izvodi orkestar Zagrebačke filharmonije, uz ravnanje maestra Krešimira Batinića.

Ulaznice za projekcije iz programa Fil(m)harmonije mogu se kupiti na blagajni kina Europa i na mrežnoj stranici https://kupiulaznicu.kinoeuropa.hr/ po cijeni od 60 kuna. Za projekcije iz programa Fil(m)harmonije nema rezervacija niti popusta za djecu i za grupne dolaske. (M. K.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni