Trideseti reli Oldtimer kluba Zagreb

Trideseti reli Oldtimer kluba Zagreb

S obzirom da ima međunarodni karakter, na izložbi u Tehničkom muzeju očekuju se vozila iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije… Izložba će biti otvorena od 8 do 12 sati, nakon čega će svi sudionici u organiziranoj koloni krenuti u promotivnu vožnju ulicama Zagreba

Posjetitelji Tehničkog muzeja ove će subote, 6. lipnja u vremenu od 8 do 12 sati moći osjetiti duh starog Zagreba te zaboravljeni miris sagorjelog benzina automobila bez katalizatora.

Naime, Tehnički muzej, u suradnji s Oldtimer klubom Zagreb organizira izložbu starodobnih automobila i motocikala čije je zajedničko obilježje da su svi stari najmanje 30 godina. Očekuje se dolazak stotinjak vremešnih kočija bez konja i njihovi živopisni vlasnici, koji će zajednički podsjetiti kako je vozni park Zagrepčana izgledao prije devet desetljeća. Vlasnici će s posjetiteljima podijeliti i svoja iskustva o starodobnim vozilima, a možda neke od vas povesti i na promotivnu vožnju gradom.

Povod izložbe je 30. reli oldtajmera u organizaciji Oldtimer kluba Zagreb, koji će se održati 6. i 7. lipnja 2015., a s obzirom da ima međunarodni karakter, na izložbi u Tehničkom muzeju očekuju se vozila iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije… Izložba će biti otvorena od 8 do 12 sati, nakon čega će svi sudionici u organiziranoj koloni krenuti u promotivnu vožnju ulicama Zagreba. Na izložbi će sudjelovati samo prijavljeni sudionici relija.

Suradnja OK Zagreb s Tehničkim muzejom neraskidiva je i svake godine nastoje prigodnom izložbom podsjetiti na neka stara dobra vremena…

Njihovi zajednički programi započeli su još 1986. godine u povodu 100. obljetnice automobila, prigodno obilježenom izložbom starodobnih vozila i modnom revijom u Tehničkom muzeju. Tada se okupilo tridesetak vlasnika sa svojim limenim ljubimcima koji su inicirali i osnivanje Oldtimer kluba Tehnički muzej. Bio je to prvi klub ljubitelja starodobnih vozila na području tadašnje Jugoslavije, a ujedno i prvi na Balkanu. Dvije godine kasnije, Oldtimer klub Tehnički muzej prerasta u Oldtimer klub Zagreb.

Automobilska industrija generator je gospodarskog razvitka u bilo kojem gospodarstvu svijeta koje ima tu granu industrije, a automobil je još uvijek najsofisticiraniji proizvod kojeg su napravile ljudske ruke. Od kada je Karl Benz 1886. godine patentirao automobil, proizvođači širom svijeta proizveli su gotovo 3 milijarde automobila. Do danas se u proizvodnji automobila, s manje ili više uspjeha, okušalo čak 10.693 proizvođača širom svijeta.

Više o programu relija i trasi kojom će vozila prolaziti možete naći na stranici http://www.oldtimer-klub-zagreb.hr/. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni