Tribina: Odgoj i obrazovanje u digitalno-robotskom dobu

Tribina: Odgoj i obrazovanje u digitalno-robotskom dobu

»Digitalna demencija i kognitivne sposobnosti učenika« naziv je Okruglog stola koji će biti održan u četvrtak u Europskom domu, Jurišićeva 1, s početkom u 18 sati. Okrugli stol održava se u u organizaciji Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb i Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku (ZIO-BTT). Ovom se tribinom želi ukazati na opasnosti koje prijete od pretjerane uporabe računala, posebno u formativnoj dobi djece.

Tribinu će voditi prof. emer. Igor Čatić, Član Znanstvenog vijeća za obrazovanje i školstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i dobitnik Državne nagrade za životno djelo iz tehničkih znanosti 2016.

Prof. dr. Goran Šimić, član Znanstvenog vijeća za obrazovanje i školstvo HAZU i dobitnik Godišnje nagrade za područje biomedicine 2016. održat će predavanje Digitalna demencija kao uzrok preuranjenog kognitivnog urušavanja.

U Okruglom stolu sudjelovat će i Tara Beata Racz, mag. psyh., članica ZIO-BTT-a, s predavanjem Odgoj i obrazovanje u digitalno-robotsko doba. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni