Tribina o Saborskom Odboru za medije

Tribina o Saborskom Odboru za medije

Tko su članovi saborskog Odbora za medije? Koliko oni znaju o stanju i aktualnim problemima u medijima, funkcioniranju medija, vlasništvu medija… Koje su i kakve posljedice njihova rada na novinarstvo i medijsku scenu u Hrvatskoj?

Hrvatsko novinarsko društvo organizira već 15.tribinu „Novinarska srijeda“, na kojoj će ovaj put biti tema Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije.  Tribina će se održati danas u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Perkovčevoj 2, s početkom u 19 sati.

Tko su članovi saborskog Odbora za medije? Koliko oni znaju o stanju i aktualnim problemima u medijima, funkcioniranju medija, vlasništvu medija… Koje su i kakve posljedice njihova rada na novinarstvo i medijsku scenu u Hrvatskoj? Kolika je njihova odgovornost za nedostaTke i lošu provedbu sadašnjih medijskih zakona te što je s najavama donošenja novih medijskih zakona? Što je s PDV-om na (dnevne) tiskovine i kakav je stav Odbora za medije na ovu temu? Kolika je odgovornost Odbora za medije za stanje na HRT-u? Koliko ima i koje su posljedice političko (stranačko) – medijskog trgovanja? Zašto se događa da Sabor ne uvaži mišljenje i preporuku saborskog Odbora za medije? – sve su to pitanja kojima će se baviti sudionici tribine.

Glavni govornici tribine su:

– Branko Vukšić (Hrvatski laburisti), predsjednik saborskog Odbora za medije

– Josip Kregar (SDP), član Odbora za medije

– Jasen Mesić (HDZ), član Odbora za medije

– Slavica Lukić, novinarka, potpredsjednica HND-a i vanjska članica Odbora za medije

– Jelena Berković , bivša novinarka, zamjenica izvršnog direktora GONG-a i vanjska članica bivšeg saziva Odbora za medije

Moderator tribine: Dražen Ćurić, novinar Večernjeg lista. (zg-m)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni