Tribina o Kolumbiji – zemlji velikih prirodnih raznolikosti

Tribina o Kolumbiji – zemlji velikih prirodnih raznolikosti

Tribina Hrvatsko-hispanskog društva – Kolumbija, zemlja velikih prirodnih raznolikostiodržat će se u utorak, 10. svibnja u 18 sati u u prostorijama Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5).

Na tribini će biti predstavljena Bogota, glavni grad Kolumbije koji se nalazi andskoj visoravni Sabana de Bogotá, na 2640 metara nadmorske visine, blizu kordiljerskih planina Guadalupe i Monserrate.

Također, bit će prikazani i eksponati iz Museo de Oro, te će se govoriti o dva grada uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine, Popayan i Villa de Leyva.

Hrvatsko-hispansko društvo je godinama djelovalo kao Hrvatsko društvo prijateljstva sa Španjolskom, nastojeći Španjolcima približiti Hrvatsku, a hrvatskim građanima predstaviti tu prekrasnu zemlju. No, imajući u vidu brojne iseljenike iz Hrvatske koji su svojim uključivanjem u kulturni, znanstveni i gospodarski život hispanskih zemalja značajno doprinijeli njihovom duhovnom i gospodarskom prosperitetu, Društvo je smatralo korisnim proširiti svoje djelovanje na sve zemlje španjolskog govornog područja.

Hrvatsko-hispansko društvo udruga je građana Hrvatske, koja uz službenu politiku, žele doprinijeti razvoju i njegovanju suradnje Republike Hrvatske i Kraljevine Španjolske, kao i svih hispano-američkih zemalja.

Naslovna fotografija: Beautiful Colombia, preuzeta sa Geckos Adventure Tales

(Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni