Tribina: Gradovi od otpada i budućnost okoliša

Tribina: Gradovi od otpada i budućnost okoliša

Hrvatsko bioetičko društvo i suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku danas organiziraju tribinu u skopu ciklusa Bioetički utorak na temu Gradovi od otpada i budućnost okoliša. Susret će se održati 24. siječnja, s početkom u 17.30 sati, u Konferencijskoj dvorani Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (2. kat Knjižnice Fakulteta, Ivana Lučića 3, Zagreb).

O temi tribine:

Otpad je neminovna nuspojava svakog prostora obitavanja bivstvujućih, a posebice gradova koji predstavljaju svojevrsne epicentre globalnog onečišćenja. Porast stanovništva i eksponencijalno povećanje oblika i količine zagađenja sve je teže pratiti, a svijest o krucijalnosti dotičnog problema gotovo je ništavna. Stoga ćemo kroz ovu tribinu nastojati propitati granice podnošljivosti onečišćenja, kao i potencijalna rješenja za globalni problem otpada u vidu njegovog adekvatnog zbrinjavanja, razvrstavanja i preoblikovanja u bioenergiju, o čemu će nam podrobnije govoriti naši bioetički osviješteni gosti.

Gostuju:

Dr. sc. Lidija Runko Luttenberger, doc. (Sveučilište u Rijeci, Rijeka), dr. sc. Stanko Uršić, prof. (Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb), Martina Kovačević, mag. agr. (Agronomski fakultet, Zagreb) i Marko Košak, mag. educ. geog. (Zelena akcija, Zero Waste Europe program, Zagreb). (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni